Interviu cu George Emil Palade, singurul roman laureat al Premiului Nobel: "Nu mi s-a cerut parerea in  legatura cu reforma stiintei in Romania"

[ citeste articolul ]

Document disponibil in limba romana Copyright © 1996-2003 Evenimentul Zilei Online

Misiunea Noastra . Afiliere internationala . Obiective . Legislatie Internationala . Consiliul Europei, Recomandarea 1248 . Propunerea Legislativa dezbatuta in 2006 in Parlamentul Romanei . Ce inseamna "Supradotat"? . Greu de gasit? . Fapte . Gifted Education- concept . Situatia in Romania vs. restul lumii . Detalii despre proiect . Echipa. . Sustinatori Internationali . Sustinatori Nationali- EDUGATE . Sustinatori individuali . Cu ce venim nou? . Cum implementam? . Standarde noi . Presa . 2% pentru copiii supradotati . Agentii economici –deduceri pe impozite pentru sustinerea copiilor supradotati

[ download fisier ]

Document disponibil in limba romana. Fisier: ppt, 368 KB
Florian Colceag, 2006

Promisiuni pentru adolescentii de elita - Martie 2005

 "Sunt mai inteligenti decit profesorii lor. Pentru a atinge performanta, au nevoie de maestri si de o educatie speciala. Tarile dezvoltate le-au creat deja aceste conditii. Acum a venit si rindul nostru."

[ citeste articolul ]

Document disponibil in limba romana

 Copyright © 2005 Cotidianul

400 de Minti Sclipitoare - 12 Ianuarie 2005

"Fara o educatie speciala, cei mai multi elevi supradotati nu reusesc sa isi atinga nivelul maxim al potentialului"

[ citeste articolul ]


Document disponibil in limba romana Copyright © 2005 Cotidianul Autor: Viorel Ilisoi
Pentru ca romanii nu stiu cum sa se poarte cu ei, Copiii supradotati au o viata chinuita - 4 Mai 2005

"Sunt considerati tocilari sau ciudati, nu au cu cine sa comunice, sunt foarte insingurati, tocmai pentru ca sunt prea deosebiti, sunt perceputi poate prea mandri de ei insisi. De aici, necesitatea crearii de centre "Gifted", in care sa intre acesti copii."

[ citeste articolul ]

Document disponibil in limba romana

Copyright © 2005 Adevarul

Cum evaluezi inteligenta copilului tau- Mai 2005

"Este esential ca parintii si profesorii sa descopere ce fel de inteligenta au copiii. Se aud frecvent afirmatii ale parintilor de tipul: "copilul meu este un prost, nu intelege nimic la matematica" (sau la lb. romana, fizica, educatie civica etc). Daca intelegi ca inteligenta este de mai multe feluri si identifici tipul de inteligenta al propriului copil, atunci te eliberezi de convingerea ca ai un copil prost. Rezultatul? Relatia ta cu copilul, preschimbat din ratusca cea urata in lebada, se imbunatateste considerabil."

[ citeste articolul ]

Document disponibil in limba romana

Copyright © 2005 Psihologia Azi

Zâmbetul si racordarea bunã la propriul viitor - Iunie 2005

" Ne-am propus sã implicãm si "Adevãrul literar si artistic" în aceastã necesarã campanie de cunoastere a adevãratilor nostri reprezentanti în lume."

[ citeste articolul ]

Document disponibil in limba romana

Copyright © 2005 Adevarul Literar si Artistic

50.000 de tineri supradotati au renuntat la educatia romaneasca- Septembrie 2005

"Peste 50 de mii de tineri romani supradotati sint plecati in strainatate. Returul este foarte firav. Daca s-au intors mai mult de citeva sute, e mare miracol", spune profesorul Florin Colceag, directorul IRSCA Gifted Education.

[ citeste articolul ]

Document disponibil in limba romana

Copyright © 2005 Cotidianul

Educarea supradotatilor si promovarea lor - o prioritate nationala . - 1 Octombrie 2005

"In fata lui Dumnezeu nu exista genii, Dumnezeu lucreaza nu cu genii, ci cu oameni", spunea Petre Tutea. As sublinia: oricare individ este in primul rand om, fie el mediocru sau genial.

[ citeste articolul ]

Document disponibil in limba romana

Copyright © 2005 Adevarul Online

Colegiul Lauder-Reut Romania isi deschide portile din toamna

Din toamna, in peisajul de invatamant bucurestean se va integra o noua unitate liceala. Este vorba de Colegiul liceal bilingv Lauder-Reut Romania, care va functiona pe un profiil teoretic mixt - uman si real, cu precadere spre pregatirea elevilor in domeniile business, media si diplomatie.

[ citeste articolul ]

Document disponibil in limba romana

Copyright © 2006 RomaniaLibera.ro

Articole despre copii si tineri talentati

Cotidianul, Mai 2006: "Copiii supradotati cer prin lege scoli speciale"; Adevarul, 14 Decembrie: "Legea care vrea sa tina supradotatii in tara"; Adevarul, Iulie 2006: "Liceanul Radu Marin vrea sa îmblânzeasca fulgerul"; Adevarul, Iulie 2006: "Maia Oprea un tablou pe zi";

Revista Felicia: Destine: "Florian Colceag, un visator pragmatic"

"A pregatit generatii intregi de olimpici la matematica si si-a vandut casa pentru a se specializa in SUA in educatia copiilor supradotati. La 57 de ani, profesorul este unul dintre putinii Don Quijote care se lupta cu inertiile invatamantului romanesc."

[ citeste articolul ]

Copyright © 2007 Revista FELICIA, articol semnat Gabriel Penes

"Avionul Dezvoltarii Romaniei" - modelare destinata solutionarii crizei politice actuale.

EDUGATE lanseaza invitatia la o dezbatere publica nationala "Brain Regain versus Exodul Creierelor"

[ citeste modelarea ]

Document disponibil in limba romana

Copyright © 2007 IRSCA Gifted Education

 
Articole despre copii si tineri talentati

Adevarul, August 2006: "Elevi supradotati - Andrei Serban creeaza peisaje în plastilina";Adevarul, Septembrie 2006: "Elevi supradotati - Andrei Serban creeaza peisaje în plastilina";Adevarul, Septembrie 2006: "Alma Mihu face un portret într-un sfert de ora";Adevarul, Septembrie 2006: "Tineri supradotati - Pianista Monica Hurdubei, adoptata de canadieni";Cotidianul EQ-IQ+ cursul de invatare accelerata, un curs singular pe piata educativa si semnalat de presa de calitate din Romania - printre ziarele care au prezentat cursul se numara si Cotidianul.


 Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost