Comunicat de Presa

Afla despre campania „Copiii schimba lumea” in Revista EXCELENTA numarul 3

Bucuresti, 11 noiembrie 2008 - Revista EXCELENTA, singura publicatie nationala de psihopedagogie a excelentei in educatie, apartinand IRSCA Gifted Education – Institutul Roman de Studii si Cercetari Avansate in Educatia de Excelenta - anunta in premiera lansarea editiei speciale „Copiii schimba lumea” – o campanie de sustinere a tinerilor si copiilor cu potential inalt si talentati sub genericul: „Excelenta cunoaste egalitatea”.

Florian Colceag, expert international in educatia de excelenta, presedinte IRSCA Gifted Education si EDUGATE este de parere ca: „Am ajuns intr-un moment in care paradigma educationala trebuie schimbata din temelii deoarece nu mai corespunde realitatii contemporane. Pana la acest moment, prin educatie am inteles in timp diferite lucruri: in trecut intelegeam comportament social politicos, ulterior am inteles cultura generala minimala pe domeniile ce asigura succes social, mai tarziu am inteles utilizarea in anumite standarde a anumitor instrumente de lucru.”

Printre cele mai interesante articole semnate de redactori si colaboratori ai revistei se regasesc istorii ale copiilor, inclusiv povestea dramatica a unui tanar provenit din sistemul de protectie a copilului Mures, localitatea Miercurea Nirajului. Editia de fata poate reprezenta un instrument important de studiu atat pentru cadrele didactice, asistenti sociali, cat si pentru specialisti din domeniul protectiei copilului, si poate furniza pentru presa centrala un exemplu de reflectie asupra realitatilor din scoala.

Acest numar al revistei, prin genericul „Excelenta cunoaste egalitatea”, adreseaza fiecaruia indemnul ca incepand chiar din acest moment, respectul individualitatii si al exceptionalitatii sa devina dimensiunea sociala si morala pe care trebuie sa se cladeasca comunitatea educativa.

Titlurile editiei „Copiii schimba lumea”:

 • Educatia viitorului
 • "DA MAI DEPARTE": Copiii invata la orele de limba engleza cum sa schimbe lumea
 • Groaza orfelinatelor, adevaratele istorii care au creat oameni
 • Din dragoste, pentru Maria
 • Teoria educationala (falsa) a statului
 • Model creativ pentru dezvoltarea spiritului empiric
 • Scoala publica – Industria fara sens
 • Educatia japoneza vazuta prin ochii unei bunici
 • Analiza tranzactionala si „cardurile” de permisiuni
 • Suntem „marginile”educatiei ?
 • Scoala pe bune: o declaratie de iubire, cu altfel de cuvinte

Va invitam sa accesati Revista EXCELENTA la adresa: www.supradotati.ro/revista


Director Editorial

Lajos Kristof

lajos.kristof@gmail.com

0732-531039


Despre Noi

IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability; Asia-Pacific Federation of the WCGTC- cele mai înalte foruri internationale în domeniul educatiei de excelenta.

Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta – Legea nr.17/2007. Initiatorul primului Program National al Educatiei de Excelenta, al Institutului National de Studii pentru Educatia de Excelenta, al primei Conferinte Nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor, al programelor de invatare accelerata, consultanta, mentorat si de imbogatire a curriculei scolare. Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost