Comunicat de Presa

Afla despre "Educatia viitorului" in Revista EXCELENTA numarul 2. IRSCA Gifted Education publica prima editie de oferte de educatie alternativa

Bucuresti, 18 septembrie 2008 - IRSCA Gifted Education lanseaza cu bucurie editia speciala a Revistei EXCELENTA sub egida promovarii educatiei de excelenta si alternativelor moderne educationale, cu titlul: "Educatia viitorului".

„Pentru a corecta defectele multiple ale sistemului de educatie formala este util sa cunoastem in detaliu filosofia scolilor non-formale si informale. Metodologia feedback-ului, metodologia Freinet, metodologia Montessori, metodologia Waldorf, metodologia Feuerstein, metodologia Renzulli, metodologia Step by Step, toate acestea si altele sunt in curentul Gifted Education. Problemele sunt aceleasi pretutindeni, iar solutiile tehnice pentru rezolvarea problemelor din educatie sunt valabile pe o arie foarte larga de aplicare. Acest lucru a fost dovedit in toata lumea, poate fi dovedit si la noi. Educatia non-formala si informala functioneaza cu succes impreuna cu educatia formala in toata lumea, ce-i drept cu multa pregatire pedagogica si cu multe investitii in educatie, dar si cu uriase beneficii economice si sociale"- Florian Colceag, expert international in educatia de excelenta, presedinte IRSCA Gifted Education.

Cele mai importante titlurile ale editiei:

  • Educatia non-formala si informala
  • Puterea sufletului: inteligenta nativa si setea de cunoastere
  • Principiile pedagogiei Freinet
  • Montessori – Educatia ca ajutor dat vietii
  • Despre pedagogia Waldorf
  • Avem nevoie de un invatamant pentru fiecare!
  • Copilul nevazator in scoala incluziva. Tactilitate avansata
  • Medierea invatarii si metoda imbogatirii instrumentale in conceptia lui Reuven Feuerstein
  • Un Proiect Strategic pentru Educatia Preuniversitara: Programele IB in Scolile Publice din Romania

Va invitam sa accesati Revista EXCELENTA la adresa: www.supradotati.ro/revista


Director Editorial

Lajos Kristof

lajos.kristof@gmail.com

0732-531039


Despre Noi

IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability; Asia-Pacific Federation of the WCGTC- cele mai înalte foruri internationale în domeniul educatiei de excelenta.

Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta – Legea nr.17/2007. Initiatorul primului Program National al Educatiei de Excelenta, al Institutului National de Studii pentru Educatia de Excelenta, al primei Conferinte Nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor, al programelor de invatare accelerata, consultanta, mentorat si de imbogatire a curriculei scolare. Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost