Comunicat de Presa

Revista Excelenta te invita sa descoperi „COPIII BINECUVANTATI”

Bucuresti, 19 Martie 2009 - Revista Excelenta prezinta in al VI-lea numar o serie de reportaje speciale despre realitatile conditiilor spirituale si sociale ale copiilor daruiti. Misiunea reporterilor revistei Excelenta nu s-a terminat aici. Vor prezenta in exclusivitate in cadrul evenimentului de lansare a proiectului primului Centru Gifted Education din Romania din 16 aprilie 2009 adevaratele istorii ale copiilor supradotati din Romania. Revista Excelenta, aflata la al VI-lea numar relateaza in premiera viata de zi cu zi a unor copii a caror istorie le-a fost parca un film prea lung de incercari la o varsta si asa frageda.

Povestile lor sunt atat de asemanatoare si atat de triste. Unii n-au decat mama, altii nu au decat tata, altii sunt atat de saraci, incat nu au ce manca. Fiecare dintre povestile lor ar merita sa fie spusa, fiecare dintre chipurile lor ar merita o fotografie, fiecare dintre gesturile lor marunte ar merita povestit. Sunt unii dintre ei care picteaza extraordinar, sunt altii care canta. In fiecare clipa ramanem mirati de felul in care vorbesc, senin, fericit, deschis. Suntem patrunsi de bucuria lor exploziva, rasul lor care umple lumea. Viitorul lor nu poate dobandi certitudine din egoism, ura, zgarcenie, violenta, din navala intereselor materiale, personale sau colective, ci din credinta care deschide calea spre iubire, adevar, lumina. Florian Colceag, expert international in educatia copilului supradotat ne atentioneaza insa ca „oamenii incep sa caute persoanele supradotate numai in caz unui pericol caruia nu-i pot face fata, in cazul unei crize datorata unei probleme tehnice al carui raspuns nu-l pot gasi sau in conditiile de sinceritate totala dinaintea unei catastrofe de proportii, cand au nevoia leadership-ului unor oameni lucizi si responsabili, sau uneori, cand iubesc”.

Revista EXCELENTA invita toti tinerii cu talent, cu varsta de pana in 18 ani sa participe la competitia care in 16 aprilie 2009, va invita castigatorul in calitate de AMBASADOR al Centrului Gifted Education sa sustina propriul discurs la Bucuresti in cadrul Evenimentului de lansare in Romania a proiectului primului Centru Gifted Education, centru non-profit privat si independent, in amfiteatrul „Ion Heliade Radulescu” al Bibliotecii Academiei Romane, Calea Victoriei 125. Evenimentul va include si lansarea proiectului consultativ de audit al planului de dezvoltare pentru centru, prin colaborare cu Central European University Business School si John Hopkins University Carey Business School. Detaliile asupra evenimentului vor urma.

Cele mai importante titluri ale editiei sunt:

  • Copiii supradotati si lumea adultilor
  • Nivelele dezintegrarii pozitive
  • Copiii lui Dumnezeu
  • Calea mantuirii prin suferinta
  • Micile genii si media
  • Casa binecuvantata cu 160 de ingeri
  • Am fost in „Castalia” - Educatia de excelenta va face posibil frumosul joc al inteligentelor multiple, si in Romania
  • Membru de excelenta la World Council for Gifted and Talented Children
  • Akiane Kramarik: „Inspiratia vine de la Dumnezeu”

Va invitam sa luati parte la activitatile social-educationale si de informare pe Reteaua Sociala a Revistei EXCELENTA, o initiativa IRSCA Gifted Education, avand rolul de a permite cadrelor didactice schimbul de experiente privind cercetarea individuala in ce priveste activitatea didactica dar si obiectivul de a fi informati cu toate evenimentele care au loc in lume in educatie.

Peste 1000 de cadre didactice din toata tara sunt invitate sa ia parte la Reteaua Sociala a Revistei EXCELENTA care numara in prezent peste 1500 de membri. Sunt asteptati sa se inscrie toti parintii care doresc sa obtina informatii referitoare la problemele lor privind situatia familiala, avand ca moderator specialist in terapia familiei.

Vino pe Reteaua Revistei EXCELENTA pe http://kristoflajos.ning.com

Va invitam sa accesati Revista EXCELENTA la adresa: www.supradotati.ro/revista


Director Editorial

Lajos Kristof, membru de excelenta

lajos.kristof@gmail.com

0732-531039


Despre Noi

IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability; Asia-Pacific Federation of the WCGTC- cele mai înalte foruri internationale în domeniul educatiei de excelenta.

Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta – Legea nr.17/2007. Initiatorul primului Program National al Educatiei de Excelenta, al Institutului National de Studii pentru Educatia de Excelenta, al primei Conferinte Nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor, al programelor de invatare accelerata, consultanta, mentorat si de imbogatire a curriculei scolare. Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost