Comunicat de Presa

www.edu-gate.ro pentru revitalizarea educatiei in Romania

Bucuresti, 17 decembrie 2007 - De la lansarea sa in 2005, Consortiul EDUGATE coaguleaza eforturile unor prestigioase organizatii, institutii si firme pentru un program national de revitalizare a educatiei din Romania, astazi numarand peste 40 de membri fondatori cu expertiza in educatia de excelenta.

In vederea elaborarii unor legi romanesti la standarde internationale, membrii si consultantii Miscarii EDUGATE au lansat un pachet larg de cercetari, analize si solutii in educatie oferite spre consultare si dezbatere la www.edu-gate.ro.

www.edu-gate.ro are un bogat continut ce reflecta programele de educatie lansate de EDUGATE, rezultatele cercetarilor la nivel mondial pentru o educatie de calitate, strategii de educatie la nivel mondial si national, articole ale expertilor nationali si internationali in educatie sau parintilor precum: Scrisoarea deschisa catre Ministrul Educatiei; Memoriul Federatiei Nationale a Asociatiilor de parinti - Invatamant Preuniversitar; Un set de principii pentru o reforma autentica a educatiei; Proiectul Scoala pe bune; Principii pentru “scurt-circuitarea” circuitelor vicioase in invatamantul romanesc; Standarde pentru evaluarea calitatii in invatamant; Curricula Nationala Gifted & Talented; Programul pilot Gifted Education în Romania, si multe alte titluri.

In conformitate cu principiul democratiei participative si pentru a asigura un cadru functional pentru viitorii 20 de ani, invitam pe toti cei care au ceva de spus in privinta educatiei, sa participe activ in dezbaterea legilor lansate de MECT.

Pe www.edu-gate.ro poti sa intervii ca parinte sau profesor, educator sau cercetator, expert sau simplu spectator si sa te exprimi pentru ce fel de educatie vrei sa mearga copiii la scoala. Daca stii, vrei si poti, fa-te auzit pentru o reforma profunda a educatiei - o reforma care incepe cu fiecare dintre noi si pentru care trebuie sa ne activam capacitatea personala de a invata.

Luni, 17 decembrie, Presedintele Florian Colceag a reprezentat Consortiul EDUGATE si IRSCA Gifted Education la lansarea in dezbatere publica a noului proiect de Legi ale Educatiei in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" lansand cu aceasta ocazie www.edu-gate.ro ca resursa si reper in elaborarea pachetului de legi prin analize, studii si cercetari in domeniul educatiei la nivel mondial si national.

www.edu-gate.ro reprezinta sponsorizarea companiei Hostway Romania si este rezultatul muncii creative a unui grup de tineri care s-au implicat oferind un serviciu complet de design, programare si hosting. Hostway Romania urmeaza astfel traditia de sprijin a Hostway Corp. afirmata in initiative la nivel mondial de sustinere a programelor de educatie ce descopera si dezvolta potentialul tinerilor.

EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati

http://www.edu-gate.ro

Despre Hostway Romania

Hostway Romania ofera servicii de web hosting, web development, colocare si inregistrare de domenii si reprezinta unul dintre primii 3 provideri de hosting din lume.

WEB: http://www.hostway.ro


Biroul de presa EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati

0729.029.484

EDUGATE este un consortiu de organizatii, institutii si firme care au expertiza in educatia de excelenta. EDUGATE este de asemenea si un program national de revitalizare a educatiei din Romania la care au aderat si continua sa adere organizatii si institutii, scoli si specialisti in educatie. In actualul mandat organizatia lider a EDUGATE este IRSCA Gifted Education.


http://www.supradotati.ro/edugate



 Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost