Comunicat de Presa

Primul eveniment al retelei de scoli CRED: Dezbaterea „Cunoastere, creativitate, comunicare - paradigma a didacticii moderne”

Bucuresti, 3 aprilie 2008 - Pe data de 5 aprilie, incepand cu ora 9, va avea loc in sala “Sergiu Celibidache” de la Colegiul National de Arte “Regina Maria” din Constanta un forum de dezbateri pe tema Cunoastere, creativitate, comunicare – primul eveniment al retelei de scoli CRED pentru educatie diferentiata, sub egida IRSCA Gifted Education in colaborare cu ISJ Constanta.

Un eveniment apartinand seriei de evenimente desfasurate la nivel national in cadrul campaniei nationale “Investeste in Educatie” – o campanie initiata de IRSCA Gifted Education si Consortiul EDUGATE pentru promovarea educatiei de calitate in toate scolile din Romania.

Adresam cu caldura invitatia de participare mass-mediei locale si nationale.


Manifestarea este organizata in doua parti:

 • 9-12: prezentare in plen a celor mai noi tehnologii didactice bazate pe inovatie si creativitate - tehnologii care isi propun sa dezvolte abilitatile copilului de a-si organiza singur invatarea si sa il ajute sa se dezvolte in ritmul propriu, bazandu-se pe cele mai inalte abilitati ale personalitatii sale.
 • 12-14: prezentarile initiativelor cadrelor didactice participante la manifestare.

PROGRAMUL Evenimentului

Programul de lucru in PLEN:

 • 9 - 10.45 - ”Modalitati de explorare creativa a realitatii” si “Tehnologii didactice creative”, Inst. Drd. Adina Tulbure, Director de cercetare pentru tehnologii didactice inovative, IRSCA Gifted Education
 • 11- 11.45 - “Strategii de comunicare in didactica moderna”, Lect. Univ. Dr. Cristina Gelan

Programul de lucru pe ATELIERE:

 • 12.15 – 14.00 – Scriere proiect de finantare pentru Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta – coordonator Cristina Gelan, Mirela Capatana, argument – Strategii generale in activitatea cu copiii supradotati , Inst Mirela Capatana.

  Max. 10 participanti cu experienta in scrierea de proiecte (Sala multimedia, sala 15)

 • 12.15 – 13.00 (5 ateliere simultan)
 • Inv. Babascu Elena, Inst.Cernica Alexandra – Proiectarea activitatilor in alternativa Step by Step (Sala 13)
 • Inst. Durac Valentina – Modalitati de investigare a comportamentelor creative la adolescentii supradotati (Amfiteatru)
 • Inst. Anaida Popov – Dezvoltarea unor practici scolare in sprijinul tuturor elevilor (Sala 15)
 • Inst. Elena Serbuta, Inst. Giugica Tudora – Dezvoltarea creativitatii prin teatru (Sala 6)
 • Inst. Serban Monica – Exercitii de comunicare, exercitii de creativitate (Sala 14)
 • 13.15 – 14 (5 ateliere simultan)
 • Inst. Marieta Caescu – Implicatii in sustinerea educatiei de excelenta la Constanta (sala 6)
 • Inst. Bucur Emilia – Demersuri pentru optimizarea relatiei parinte – copil si o scoala moderna (sala 14)
 • Prof. Adriana Timofte – Matematica pe internet ( Amfiteatru )
 • Psih. Daniela Stroia – Creativitate si dinamica de grup (Sala multimedia)
 • Inst . Mosor Domnica – Prin joc la dezvoltarea abilitatilor de comunicare (sala13)

Seria de manifestari va fi inregistrata si filmata pentru a fi oferita pe platforma de flash video streaming in format open source (acces gratuit, online) ca efort de sustinere la nivel national a campaniei „Investeste in Educatie”.

Evenimentul are ca scop conturarea unei paradigme a didacticii moderne asa cum este ea perceputa de catre cadrele didactice direct implicate in proces, pornind de la ipoteza ca principalele directii viitoare de dezvoltare a didacticii vor fi cele trasate de accelerarea procesului de dezvoltare pe cele trei domenii fundamentale – cunoastere, creativitate si comunicare, ca teren comun tuturor disciplinelor de studiu din perioada scolaritatii.

Manifestarea se va incheia cu Adeverinta de participare acordata de IRSCA Gifted Education si ISJ Constanta.

Persoane de contact: Inst. Drd. Adina Cristina Tulbure si Inst. Monica Serban Colegiul National de Arte “Regina Maria” Constanta, tel: 0766 222 990; educatieprinarta [arond] gmail.com.Despre Noi

IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability; Asia-Pacific Federation of the WCGTC- cele mai înalte foruri internationale în domeniul educatiei de excelenta.

Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta înalta – Legea nr.17/2007 intrata în vigoare la 18.01.2007. Initiatorul primului Program National al Educatiei de Excelenta, al Institutului National de Studii pentru Educatia de Excelenta, al primei Conferinte Nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor, al programelor de învatare accelerata, consultanta, mentorat si de îmbogatire a curriculei scolare. Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost