Comunicat de Presa

23 fondatori- Consortiul National Gifted Education


Bucuresti, 24 August 2005 - Consortiul National Gifted Education de sprijinire a primului Â"Program National Gifted EducationÂ" este sustinut de 23 de fondatori nationali de renume precum CODECS Foundation for Leadership, FDSC- Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Colegiul National Mihai Viteazul, Centrul Educatia 2000+, CUFR, Fundatia Cygnus, Fundatiile Junior Achievement si RO-TALENT, Fundatia pentru Strategii de Comunicare precum si multe alte organizatii. Un board international de inalta tinuta sustine acest consortiu; sunt asteptate sa se alature si companii nationale si multinationale pentru realizarea unui parteneriat de lunga durata in domeniul educatiei copiilor supradotati si talentati romani.In urma participarii la conferinta bienala a World Council for Gifted and Talented Children, conferinta ce a avut loc intre 6-10 August 2005 in New Orleans, Statele Unite ale Americii, IRSCA Gifted Education a obtinut parteneriatele ce ii permit realizarea programului cu sprijinul celei mai importante institutii la nivel international, WCGTC, precum si recunoasterea eforturilor sale la nivel national.

Bordul de incredere (Board of Trustees) al acestui consortiu este format din mari personalitati internationale din educatia copiilor supradotati si talentati: Den-Mo Tsai, Taiwan, actualul presedinte al WCGTC, Klaus K. Urban, Germania, fost presedinte WCGTC, Barbara Clarck, SUA, fost presedinte WCGTC, Sandra Kaplan, SUA, Erika Landau Israel, Joice Van Tasel-Baska, SUA, Johanna Raffan, Anglia, secretar ECHA, Joseph Renzulli si Sally Reis, SUA, directori NAGC, Taisir Subhi, Emiratele Arabe si Richard A. Boolootian, SUA.

La nivel national, Consortiul National Â"Programul National Gifted EducationÂ" dedicat educatiei copiilor supradotati si talentati, are deja ca membrii fondatori peste 20 de organizatii, institutii si firme de prestigiu: IRSCA Gifted Education, Centrul Educatia 2000+, CODECS Foundation for Leadership, CUFR- Conseil Universitaire Formation- Recherche Francais-Roumain aupres des Grandes Ecoles Francaises, Fundatia pentru Strategii de Comunicare, Fundatia Cygnus, Institutul National de Stiinte ale Educatiei, CREDIS, The Harvard Club Romania-Moldavia, Fundatia pentru Integrare Europeana SIGMA, Editura SIGMA, Colegiul National Iulia Hasdeu, Colegiul National Mihai Viteazul, Liceul de Muzica Dinu Lipatti, Fundatia Nationala pentru Tineret, Fundatiile Junior Achievement si RO-TALENT, FDSC- Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Departamentul de Management, Universitatea Politehnica Bucuresti, Scoala Jose MARTI Bucuresti, Centrul pentru stiinte aplicate si cercetare - Universitatea Bucuresti, Grupul Ecologic de Colaborare- Universitatea Bucuresti.

IRSCA Gifted Education lanseaza deschiderea consortiului catre parteneriate private, de tip corporate, cu marile corporatii nationale si internationale. Sunt vizate companiile ce lanseaza prin programe de implicare sociala (Corporate Social Responsibility) modalitati practice de sustinere a dezvoltarii societatii civile si mai ales, a educatiei copiilor.

Motivatia intrarii intr-un parteneriat de lunga durata intr-un program ce urmareste realizarea unui program educativ de varf este de natura sa asigure urmatoarele beneficii companiilor: forta de munca inalt calificata, cu calitati nu numai profesionale ci si morale si de inteligenta sociala; imagine; think-tanks; consultanta holistica si de proiect; outsourcing de proiecte; incubatoare de idei si noi modele de afaceri; dezvoltare de produse si tehnologii noi, etc.

"Nevoia de deschidere de noi nise economice si de noi directii de dezvoltare economica pe care o au tarile din Uniunea Europeana face ca urgenta realizarii programelor gifted education adresate formarii de lideri crerativi, inteligenti, morali si responsabili sa devina din ce in ce mai acuta. Tot mai des se afirma problema abordarii complexe a realitatilor socio-economice si a profesionalismului de grad inalt a celor ce fac politicile si iau deciziile ce afecteaza populatii intregi, sau problema eticii deciziilor luate, a stabilitatii sistemului socio-economic, a abordarii deschise si practice a problemelor actuale, a tratarii dinamismului dezvoltarii. Consecintele acestor programe se vor putea vedea in viitor asa cum se vad in tarile unde exista deja traditie in aceasta directie." afirma presedintele IRSCA Gifted Education, Prof. Florian Colceag.


IRSCA Gifted Education sustine clar: intr-un astfel de program national, spijinul guvernamental este de importanta capitala. Ajutorul guvernamental este absolut necesar pentru a dezvolta programe la nivel national adresate copiilor supradotati si talentati. Fara acest sprijin guvernamental se pot promova doar programe pilot locale de mici dimensiuni, care nu au impactul necesar asupra dezvoltarii nationale.

Astazi posibilitatea dezvoltarii acestui program la nivel national este reala si documentata. Organizatii si centre de specialitate internationale precum WCGTC: World Council for Gifted and Talented Children), ECHA (European Council for High Ability, Europa), NAGTY (Naţional Academy for Gifted and Talented Youth, UK) sustin cu consultanta, resurse si programe concrete primul Program National Gifted Education al Romaniei.Pentru orice relatii legate de stabilirea unui parteneriat cu IRSCA Gifted Education in realizarea primului Â"Program National Gifted EducationÂ" va rugam sa ne scrieti oricand la: office@supradotati.ro sau fcolceag@supradotati.ro. Va asteptam cu interes.Despre WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children
Misiunea World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC) este indreptarea atentiei catre copii supradotati s talentati din intreaga lume si asigurarea realizarii potentialului lor de valoare in beneficiul umanitatii. Mai multe despre organizatie puteti citi la: http://www.worldgifted.ca .


Despre IRSCA Gifted Education
IRSCA Gifted Education este o organizatie non profit ce promoveaza si sprijina dezvoltarea persoanelor cu har si talent in toate domeniile, stiinta, arta, management, leadership si formeaza resurse umane capabile sa rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre.
IRSCA Gifted Education inseamna motorul educatiei tinerilor supradotati si talentati si Â"A fi la puterea multiÂ". Nu suntem un simplu nod intr-o retea, suntem o organizatie ce promovam Â"the linked worldÂ" unde fiecare competenta, valoare si fiecare talent este incurajat si impulsionat sa se dezvolte, sa se afirme personal si sa-si gaseasca locul intr-o contributie unica la progresul economic si social.
Romania trece printr-o faza de emigrare a "creierelor". Autoritatile nu au luat in considerare efectele acestui fenomen si au tratat acest lucru cu superficialitatea caracteristica promisiunilor electorale.
Initiativa noastra este menita a aduce un program pentru educatia copiilor supradotati, un sistem de educatie orientat catre dezvoltarea capacitatilor individuale si orientarea acestora catre nevoile acute de dezvoltare nationale si de rezolvare a problemelor nationale si internationale. Necesitatea unei astfel de initiative este evidenta, aceste sisteme educationale moderne fiind deja implementate cu succes in tarile foarte bine dezvoltate si contribuind imens la dezvoltarea tehnologica si economica a respectivelor tari.

Afla mai multe despre activitatea noastra astazi vizitand: http://www.supradotati.ro . Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost