Comunicat de Presa

Prima Conferinta Nationala asupra Educatiei Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati din Romania

Bucuresti, 27 Mai 2005 - IRSCA Gifted Education si partenerii sai organizeaza Prima Conferinta Nationala asupra Copiilor Supradotati si Talentati, cu participare internationalã- RO-GATE 05 (Romanian Gifted and Talented Education Conference 2005)

În colaborare cu Fundatia Nationalã pentru Tineret, Fundatiile RO-TALENT, Junior Achievement, CODECS (The Centre for Open Distance Education for a Civil Society), pentru Integrare Europeanã, FDSC (Fundatia pentru Dezvoltarea Societãtii Civile) si Cygnus, asociatia non-profit IRSCA Gifted Education organizeazã în perioada 27-29 mai a.c., conferinta cu participare internationalã RO-GATE 05 (Romanian Gifted and Talented Education Conference 2005), prima de acest gen organizatã în România.

Conferinta se va desfãsura în Suceava cu sprijinul Prefecturii, Inspectoratului Scolar si Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava.  

Printre topicile ce vor abordate se numarã: Centrul national sau centrele pilot pentru supradotati si talente; Reforma educationala si educatia Inteligentelor si Talentelor; Programe educationale publice sau private in educatia copiilor supradotati si talentati s.a.  

Conferinta va fi cadrul nasterii Federatiei Nationale a Educatiei Tinerilor Supradotati si Talentati din România ("The Romanian Federation of Gifted And Talented Education").

Se vor propune masuri de sensibilizare si constientizare a opiniei publice si a factorilor de decizie în privinta politicilor educationale si initiativelor din domeniu, precum si un proiect de lege pentru educatia tinerilor si copiilor supradotati si talentati.

Participantii vor fi reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale active în domeniul protectiei drepturilor, asistentei si educatiei copiilor si tinerilor cu aptitudini inalte, precum si teoreticieni si specialisti ai domeniului ne-afiliati.

Comitetul organizator solicitã sprijin tuturor celor care pot sponsoriza sau contribui în vreun alt mod la buna desfãsurare a acestui eveniment de maximã notorietate.  

Informatii suplimentare despre conferintã pot fi gasite pe websitul: http://www.supradotati.ro.    

Presedinte IRSCA Gifted Education, Prof. Dr. Florian Colceag


Despre IRSCA Gifted Education
IRSCA Gifted Education este o organizatie non profit ce promoveaza si sprijina dezvoltarea persoanelor cu har si talent in toate domeniile, stiinta, arta, management, leadership si formeaza resurse umane capabile sa rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre.
IRSCA Gifted Education inseamna motorul educatiei tinerilor supradotati si talentati si "A fi la puterea multi". Nu suntem un simplu nod intr-o retea, suntem o organizatie ce promovam "the linked world" unde fiecare competenta, valoare si fiecare talent este incurajat si impulsionat sa se dezvolte, sa se afirme personal si sa-si gaseasca locul intr-o contributie unica la progresul economic si social.
Romania trece printr-o faza de emigrare a "creierelor". Autoritatile nu au luat in considerare efectele acestui fenomen si au tratat acest lucru cu superficialitatea caracteristica promisiunilor electorale.
Initiativa noastra este menita a aduce un program pentru educatia copiilor supradotati, un sistem de educatie orientat catre dezvoltarea capacitatilor individuale si orientarea acestora catre nevoile acute de dezvoltare nationale si de rezolvare a problemelor nationale si internationale. Necesitatea unei astfel de initiative este evidenta, aceste sisteme educationale moderne fiind deja implementate cu succes in tarile foarte bine dezvoltate si contribuind imens la dezvoltarea tehnologica si economica a respectivelor tari.

Afla mai multe despre activitatea noastra astazi vizitand: http://www.supradotati.ro . Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost