Comunicat de Presa

Conferinta Nationala EDUGATE, evenimentul Educatei de Excelenta

Bucuresti, 12 Aprilie 2007. EDUGATE- Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati are deosebita placere de a va invita sa participati la Conferinta Nationala EDUGATE, eveniment ce va avea loc intre 21-22 Aprilie 2007 la Colegiul Iulia Hasdeu din Bucuresti. Conferinta se doreste atat o platforma de informare si de lansare a conceptelor, a programelor si platformei educatiei de excelenta cat si o invitatie la dialog creativ, o invitatie pentru implicare responsabila a cadrelor didactice, a factorilor de decizie, a presei si a mediului de afaceri in sustinerea educatiei de excelenta - educatia performanta competitiva si capabila sa formeze resursa umana necesara Romaniei pentru integrare in Uniunea Europeana.

Agenda Conferintei cuprinde prezentarea legii 17/2007 si a metodologiilor de aplicare a legii, lansarea dezbaterilor pe baza programului „Scoala pe Bune”, programul national de dezvoltare a educatiei de excelenta (Gifted Education), oferte de finantari in programe educationale si formarea de echipe, lansarea ofertelor de programe din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii, Grundwig, Educatia 2000 + dar si a altor ofertanti, prezentarea cursurilor pentru formatori in domeniul fondurilor structurale europene, lansarea de evenimente si oferte de cursuri: Mai - Conferinta Infospeed (lansata de Infospeed); Iunie - Programul „Scoala pe Bune”; Iunie - Curs de formare specialisti in Gifted Education (lansat de IRSCA Gifted Education); Septembrie - Concursul National de Creativitate „Esente tari”.

Companii, organizatii non-profit si institutii sunt invitate sa isi faca cunoscute ofertele de colaborare si sustinere prin programe si resurse a educatiei de excelenta; agenda este deschisa propunerilor din partea participantilor. Materialele sustinute in cadrul Conferintei vor fi publicate pe websitul www.supradotati.ro, cu acordul autorilor.

Evenimentul este deschis participarii publicului larg.

Detaliile de inscriere la Conferinta Nationala EDUGATE se gasesc la pagina web:

http://www.supradotati.ro/conferinta_EDUGATE.php

Sponsorul principal al evenimentului este compania Oriflame.

Pentru informatii suplimentare sau sponsorizari va rugam sa ne contactati la 0729.029.484.

Biroul de presa EDUGATE - Consortiul Român pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati

0729.029.484

EDUGATE este un consortiu de organizatii, institutii si firme care au expertiza in educatia de excelenta. EDUGATE este de asemenea si un program national de imbunatatire a educatiei din Romania la care au aderat si continua sa adere organizatii si institutii, scoli si specialisti in educatie. In actualul mandat organizatia lider a EDUGATE este IRSCA Gifted Education. Web: www.supradotati.ro/edugate
IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability - cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati (gifted education). Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE- Consortiul Roman pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta – Legea nr.17/2007 intrata in vigoare la 18.01.2007. Initiatorul primului Program National Gifted Education, al Institutului National Gifted Education, al primei conferinte nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor, al programelor de invatare accelerata, consultanta, mentorat si de imbogatire a curriculei scolare.

http://www.supradotati.ro/edugate Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost