Comunicat de Presa

O noutate in Romania: curs de parenting pentru parinti cu copii supradotati. Lansam 3 cursuri ale educatiei de excelenta

Bucuresti, 7 mai 2007 - IRSCA Gifted Education anunta trei cursuri destinate aprofundarii programului gifted education: cursul de formare in metodologiile de proiectare de curricula destinate invatarii individualizate, cursul de formare de formatori si pentru prima oara in Romania, cursul de parenting pentru parinti cu copii supradotati.

Programul Gifted Education in Romania se dezvolta astazi prin proiecte punctuale printre care se numara si proiectul de formare a cunostintelor si abilitatilor celor ce vor fi direct implicati in sistemul educatiei de excelenta. Aceasta se realizeaza prin promovarea unor cursuri lansate in ultimii 2 ani si sustinute de traineri instruiti, cu destinatia precisa de acoperire a urmatoarelor directii: psihologia copilului supradotat, psihopedagogia gifted education, tehnici de citire si memorare rapida, tehnici de invatare accelerata.

O noutate pe piata educationala, cursul de educatie pentru parintii cu copii supradotati contine: * Caracteristicile timpurii ale copiilor supradotati * Evolutia optimala a copiilor dotati si mediul optimal de hranire a acestei evolutii * Alternativele de reactie a copilului dotat in fata comportamentului familiei, mediului social, scolii * Introvertire-extravertire, real-oniric, vizual spatial-auditor secvential * Dezvoltarea abilitatilor, odihnirea si recuperarea, dezvoltarea domeniilor de pasiune * Dezvoltarea asincrona a copiilor dotati si caracteristicile tipice de tip intelectual-afectiv volitiv * Dezvoltarea creativitatii, inteligentei si motivatiei, cultivarea idealurilor si a increderii in propriile forte * Medii de formare si informare, control si emancipare, performanta si investitura cu incredere pentru copii dotati.

Cursul de formare curricula contine: * Principiile de proiectare a curriculei pentru copii gifted * Directiile de acoperire cu curricula la decizia scolilor pentru gifted education * Resurse de informatie si tehnologii de informare * Aplicatii practice in proiectarea de curricula * Modalitati de evaluare a curriculei, principii si instrumente * Curricula pentru auditori secventiali, vizuali-spatiali, kinestetici, senzitivi * Modalitati de evaluare a succesului in invatare pentru diferite curricule directionate pe stiluri de invatare * Modalitatile de transferare a creditelor pe evaluare multi-directionala

Cursul de formare pe gifted education contine: * Identificarea copiilor si tinerilor (persoanelor) cu abilitati inalte * Caracteristicile psihologice si de personalitate a acestora * Probleme caracteristice de dezvoltare a abilitatilor si de insertie sociala pe categorii de copii supradotati * Nevoie speciale de educatie, dezvoltarea asincrona si programele educative necesare educarii individualizate, stiluri de predare adecvate * Organizarea unei unitati scolare destinate educarii supradotatilor * Nevoile de dezvoltare psihopedagogica a profesorilor implicati in educatia de excelenta * Proiectarea si implementarea programelor educative adecvate educatiei diferentiate * Relatiile dintre scoala-familie-comunitate in dezvoltarea educatiei diferentiate, organizarea sistemului de educatie de excelenta, mediul optimal de invatare-integrare sociala a copiilor/tinerilor, insertia sociala

Cursurile de formare de formatori si de dezvoltare de curricula contin si parti aplicative continand planuri de proiectare a programelor de gifted education in scoli publice sau private sau curricule structurate pe principiile gifted education ce vor fi integrate intr-un cos de oferte curriculare pentru scolile ce vor intra in programul gifted education in Romania. Evaluarea participarii la cursuri se va face asupra planurilor de proiectare si curricule dezvoltate ca produse finale in echipa sau individual. Cursuri se finalizeaza cu diplome de participare. Pentru cursantii interesati sa aprofundeze subiectele specifice gifted education se vor initia contacte cu formatorii internationali si nationali la nivel de masterat-doctorat, in vederea obtinerii unor burse de studii in acest domeniu.

Cursurile de formare in metodologiile de proiectare de curricula destinate invatarii individualizate si cursul de formare de formatori vor avea loc la sfarsit de saptamana, incepand cu sambata, 12 Mai, timp de 8 saptamani, intre 10 am – 12 – cursul de formare profesori si specialisti în educatia copiilor supradotati si talentati, si respectiv 1 pm –3 pm - cursul de formare in curricula gifted education. Vor avea loc saptamanal pana la inceputul vacantei, si bisaptamanal dupa inceperea vacantei scolare (detaliile vor urma), la Colegiul National Mihai Viteazul (B-dul Pache Protopopescu 62). Costul per curs: 200 RON.

Cursul de parenting va avea loc in fiecare marti, timp de 8 saptamani, incepand cu 15 Mai, intre 5 pm- 7 pm la sediul Institutului National de Cercetare pentru Sport, Bulevardul Basarabia 41 A, (in incinta complexului "Lia Manoliu"), sector 2, Bucuresti. Cursul costa 250 RON.

Cursurile sunt sustinute de Presedintele EDUGATE si IRSCA Gifted Education -Profesor Florian Colceag, cu peste 20 de ani experienta in gifted education; reprezentant in Romania al World Council for Gifted and Talented Education.

Va invitam sa va inscrieti cat mai curand.

Inscrierea la cursuri se realizeaza completand formularul: http://www.supradotati.ro/inscriere_curs.php

Va asteptam


0729 029 484Despre IRSCA Gifted Education

IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata în registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability - cele mai înalte foruri internationale în domeniul educatiei de excelenta.

Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta înalta – Legea nr.17/2007 intrata în vigoare la 18.01.2007. Initiatorul primului Program National al Educatiei de Excelenta, al Institutului National de Studii pentru Educatia de Excelenta, al primei Conferinte Nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor , al programelor de învatare accelerata, consultanta, mentorat si de imbogatire a curriculei scolare.

« Prin gifted education se respecta natura divina a omului si nu omul-marfa, omul de consum. Noi promovam omul creator, omul capabil sa-si dezvolte potentialele », Prof. Dr. Florian Colceag, Presedinte EDUGATE si IRSCA Gifted Education.

 Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost