Comunicat de Presa

Viata este o gradina. Trandafirii sunt iubirea, crinii sunt frumusetea, margaretele reprezinta sanatatea si floarea-soarelui reprezinta energia

Bucuresti, 1 Mai 2006- Citatul plin de inspiratie apartine lui Edit Gyenge, un copil inzestrat de Dumnezeu cu mult har. Daca vreti sa faceti ceva ASTAZI pentru copiii care cer din tot sufletul lumina cunoasterii, a sosit momentul: directionati 2% pentru copiii si tinerii supradotati si talentati romani pana in data de 15 mai 2006! Imaginati-va cati copii ar beneficia de sprijin in cariera artistica sau stiintifica daca acest drept ar fi folosit... E foarte simplu!

De ce 2%?

1. E gratuit
2. Nu trebuie sa dati nimic din buzunarul dvs.
3. Va ia in total 4 minute sa completati un formular, sa atasati copia fisei fiscale aferenta anului 2005 si alte cateva minute sa-l puneti la posta
4. Codul Fiscal prevede ca orice salariat are dreptul sa directioneze 2% din impozitul venitului aferent anului 2005 unei asociatii non-profit asa precum este si IRSCA Gifted Education. 2% inseamna o modalitate de a va implica in dezvoltarea celor din jurul dvs. si nu inseamna nici mult, nici putin: la un salariu de 10 milioane brut, aceast procent aferent impozitului pentru 2005 este in jur de 10 EUR.

De ce sa sustineti copii supradotati si talentati?

Pentru ca ei sunt avutia cea mai mare a unui stat. Ei sunt ideile, creatiile, inventiile si legile luminate ale lumii de maine.

De ce IRSCA Gifted Education?

Pentru ca misunea asociatiei non-profit IRSCA Gifted Education este sa promoveze si sa sprijine dezvoltarea persoanelor cu har si talent din toate domeniile.

Suntem o organizatie tanara dar toate eforturile noastre ne recomanda pentru sprijin din partea contribuabililor si firmelor romanesti si straine.

Iata si 6 motive pentru care IRSCA Gifted Education merita sprijinul dvs. prin 2%

1. Activitatea noastra este recunoscuta pe plan national si international ca fiind de inalta valoare morala si utilitate (dovada scrisorile de recomandare de mare tinuta disponibile la: http://www.supradotati.ro/scrisori_sprijin.php). Din 2006 IRSCA Gifted Education este membru cu drepturi depline al ECHA- European Council for High Ability si al WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children, cele mai mari organizatii la nivel european si international in domeniul gifted education.

2. Avem rezultate concrete prin activitatea desfasurata de voluntarii IRSCA Gifted Education in ce priveste educarea si sprijinul copiilor si tinerilor supradotati. O parte din copiii pe care ii sustinem sunt prezentati pe website, in sectiunea  'Copii si Tineri'

3. Numar de copii ce au nevoie de noi: inestimabil. Aproximativ 5-10% din tanara generatie.

4. Misiunea noastra este nobila, de un profund umanism, iar sprijinul de care se bucura, de un profesionalism si de o calitate deosebita, ii asigura sanse ridicate de succes pentru tinte precum constructia unui Campus National in Romania. Daca vizitati websitul nostru veti gasi peste 130 de sustinatori printre care se afla cercetatori, profesori din universitati si centre de varf precum si studenti, oameni de afaceri, profesionisti de pretutindeni.

5. Am initiat si suntem fondatori ai EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati: http://www.supradotati.ro/edugate. EDUGATE reprezinta Consortiul Român pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati si este astãzi una dintre cele mai mari initiative educationale private in România si totodatã initiatorul Propunerii legislative privind educatia tinerilor supradotati si capabili de performantã înaltã ce va fi dezbatuta in Parlament in camerele reunite cel mai probabil in Mai. EDUGATE a elaborat o petitie online de sustinere a legii pe care o puteti semna oricand la: http://www.petitiononline.com/gifted/petition.html

EDUGATE a lansat un amplu Program National Gifted Education in toamna anului 2005 ce va demara prin activitatile descrise in Programul Pilot Gifted Education.

Amanunte se gasesc la: http://www.supradotati.ro/program_pilot.php

6. IRSCA Gifted Education nu are personal platit; in acest fel 100% din donatii sunt folosite pentru sustinerea financiara a proiectelor anuntate. IRSCA va furniza toate datele utilizarii fondurilor in mod transparent, la sfarsitul fiecarui an fiscal in Raportul financiar anual. Membrii asociatiei contribuie prin efortul personal neplatit pentru buna activitate iar rezultatele deosebite de pana acum li se datoreaza. Lor le multumim sincer.

Cum sa ne directionezi 2%? In doar 10 minute din timpul dvs.:

1. Printati http://www.supradotati.ro/resurse/cerere230_2007.pdf

2. Completati-l cu datele personale la punctul A, cu datele organizatiei la punctul B, cu data, semnatura si documentul este gata. Suma nu trebuie completata, o vor face cei de la administratia financiara.

. Numele organizatiei: Asociatia non-profit IRSCA Gifted Education

. Codul de inregistrare fiscala: 17 26 23 16

. Cont bancar: RO 26 RZBR 0000 0600 0662 2697

3. Acest formular insotit de copia fisei fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii pentru 2005 (copia fisei fiscale se obtine de la serviciul de contabilitate din compania unde lucrati) se aseaza in acelasi plic si se trimit rapid catre administratia de care apartineti potrivit sectorului din orasul unde locuiti  pana in data de 15 mai 2006.

Despre legislatia lui 2%

Mai multe detalii despre 2% pot fi consultate la:

Campania " Doilasuta 2006 " este realizata in parteneriat de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC,) Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Camera Americana de Comert in Romania (AmCham) si Forumul Roman al Donatorilor (FRD).  Proiectul isi propune sa asiste contribuabilii, angajatorii si organizatiile neguvernamentale in aplicarea prevederii 2% din Codul Fiscal.

Despre Edit Gyenge

Edit Gyenge este o tanara artista talentata nascuta acum 16 ani la Bistrita. Edit iubeste pictura, designul, cititul si lectura si are un interes deosebit pentru jurnalismul de televiziune. Despre ea puteti citi la:  http://www.supradotati.ro/edit.php

Despre IRSCA Gifted Education

IRSCA Gifted Education este o organizatie non profit ce promoveaza si sprijina dezvoltarea persoanelor cu har si talent in toate domeniile, stiinta, arta, management, leadership si formeaza resurse umane capabile sa rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre. IRSCA Gifted Education inseamna motorul educatiei tinerilor supradotati si talentati si "A fi la puterea multi".

Nu suntem un simplu nod intr-o retea, suntem o organizatie ce promovam "the linked world" unde fiecare competenta, valoare si fiecare talent este incurajat si impulsionat sa gandeasca liber, sa se dezvolte plenar, sa se afirme personal cu demnitate si integritate si sa-si gaseasca locul intr-o contributie unica pentru progresul umanitatii, pentru progresul economic, social, spiritual si cultural.

Romania trece printr-o faza de emigrare a 'creierelor'. Autoritatile nu au luat in considerare efectele acestui fenomen si au tratat acest lucru cu superficialitatea caracteristica promisiunilor electorale.

Initiativa noastra este menita a aduce un program Gifted Education, pentru educatia copiilor supradotati, un sistem de educatie orientat catre dezvoltarea capacitatilor individuale si orientarea acestora catre nevoile acute de dezvoltare nationale si de rezolvare a problemelor nationale si internationale.  Necesitatea unei astfel de initiative este evidenta, aceste sisteme educationale moderne fiind deja implementate cu succes in tarile foarte bine dezvoltate fapt ce a contribuit imens si a fost intim corelat cu dezvoltarea durabila si succesul lor economic prin capacitatea de a produce resurse umane inalt calificate si motivate, cu calitati intelectuale si morale superioare, capabile de a excela si de a inainta frontierele cunoasterii umane in arta, antreprenoriat, leadership, stiinta si cercetare.

Afla mai multe despre activitatea noastra astazi vizitand: www.supradotati.ro.

Marketing Manager
Monica Gheorghiu
0729 029 484


 Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost