Comunicat de Presa

IRSCA Gifted Education lanseaza pentru finantare primul proiect al unei educatii de excelenta

Bucuresti, 30 noiembrie 2007 - IRSCA Gifted Education anunta lansarea pentru finantare a primului centru la nivel national al unei educatii de excelenta: gradinita + after school. Obiectivul, extrem de benefic pe fondul crizei de locuri la gradinite, si adresat tuturor copiilor din Bucuresti, este o gradinita de marime medie, cu o capacitate de 80 locuri si 45 - after school.

Proiectul – visul oricarui parinte in educatia prescolara - va fi realizat cu un design inovativ, tehnologii moderne şi ecologice, cu costul total de 750.000 EUR ce include un teren de 1300 mp. Durata de realizare a proiectului este 1,5 ani de la inceperea lucrarilor de constructie.

Gradinita urmareste descoperirea si dezvoltarea potentialului copiilor, a abilitatilor si aptitudinilor lor naturale („nature and nurture” – hranirea potentialului natural) printr-o educatie individualizata, continand cele mai bune metodologii educative si know-how existent la nivel mondial in gifted education, accelerare, indrumare, mentorat, un mediu de formare armonioasa, echilibrata, o relatie exemplara cu parintii si personal educativ cu vocatie.

Beneficiile investitorului

  • Vizibilitate si recunoastere la nivel national si international
  • Reputatie
  • Leadership in educatie la nivel national
  • Recuperarea investitiei in 4 ani si profit 15% /an.

Proiectul este sustinut de EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati si IRSCA Gifted Education ca parteneri institutionali si garanti ai unei educatii de inalta calitate. Parteneri mondiali pentru transfer de know-how si consultanta sunt reprezentati de cele mai importante organizatii internationale in educatia de excelenta.

Detalii despre aportul IRSCA Gifted Education si al partenerilor nationali si internationali: http://www.supradotati.ro/resurse/executive-summary.pdf

Astfel de obiective au fost infiintare inca din anii ’80 in state precum Germania sau Serbia cu rezultate extraordinare pentru societate. Pentru Romania acesta este primul obiectiv al unei educatii de excelenta; pe fondul crizei gradinitelor si a educatiei in general, acest proiect reflecta urgenta unor investitii responsabile intr-o educatie de inalta calitate, accesibila tuturor copiilor. Incurajam mediul de afaceri, mediul institutional si ONG sa se implice in realizarea proiectului.

Proiectul de finantare se gaseste la adresa: http://www.supradotati.ro/gradinita

Manager Proiect: Monica Gheorghiu, 0729.029.484.


Despre IRSCA Gifted Education

Misiunea noastra este descoperirea si dezvoltarea potentialului fiecarui copil si tanar printr-o educatie de excelenta. IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children; ECHA - European Council for High Ability; Asia-Pacific Federation of the WCGTC- cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei de excelenta.

Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta – Legea nr.17/2007 intrata in vigoare la 18.02.2007. Initiatorul primului Program National al Educatiei de Excelenta, al Institutului National de Studii pentru Educatia de Excelenta, al primei Conferinte Nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor, al programelor de invatare accelerata, consultanta, mentorat si de îmbogatire a curriculei scolare. Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost