Comunicate de Presa

Bucuresti, 30 iunie 2010: Profesori, va asteptam la Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta din Bucuresti! Putem vorbi astazi in Romania despre educatie de excelenta? IRSCA Gifted Education raspunde cu DA! si lanseaza inscrierile pentru editia a IV-a a Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta, 12-18 iulie 2010, Bucuresti. Inscrierile se fac pana la data de 7 iulie 2010; detalii despre program, module, traineri se obtin accesand pagina: www.irsca.ro. Cursurile se vor desfasura la sediul Liceului Petre Poni, din sectorul 6, iar costul programului este de 185 lei. Click aici si descarca programul si formularul de inscriere.

mai multe informatii

Bucuresti, 30 iunie 2010: Scoala de Excelenta pentru copii-Modul Creativitate si Expresivitate te pregateste sa devii OM MARE!Esti gifted? Daca ai între 6-12 ani, vino la Scoala de Excelenta pentru copii, în perioada 12-17 iulie 2010 si descopera-ti talentul!” este mesajul transmis de Florian Colceag, unul dintre cei mai reputati experti români în psihopedagogia excelentei.

mai multe informatii

Bucuresti, 17 Mai 2010:IRSCA Gifted Education in calitate de organizatie partener al proiectului Scolii de vara FORCE organizat si initiat de ASER, invita tineri liceeni cu potential deosebit de clasa a X-a sau a XI-a sa participe la procesul de aplicatie. Completeaza formularul de inscriere de pe site-ul www.force.ro si trimite-l pana la data de 20 Iunie 2010.

mai multe informatii

Bucuresti, 28 Ianuarie 2010: IRSCA Gifted Education este invitata la Gala Premiilor de Excelenta HR Club! La inceput de an, IRSCA Gifted Education are deosebita onoare de a fi invitata la Gala Premiilor de Excelenta HR Club. Prin Gala Premiilor de Excelenta, HR Club premiaza cel mai bun CEO al anului, promoveaza cele mai bune proiecte de resurse umane precum si pe cei mai buni manageri de linie. La Gala vor fi prezenti peste 100 de invitati, manageri generali, manageri de resurse si antreprenori.

mai multe informatii

Brasov, 31 octombrie- 1 noiembrie 2009: Forumul national al parintilor va invita la un dialog deschis si sincer in fata cu specialistii. IRSCA Gifted Education lanseaza un eveniment de valoare in interesul parintilor care doresc sa isi valorifice aptitudinile si abilitatile de comunicare cu copiii.

mai multe informatii

Bucuresti, 10 iunie 2009: IRSCA Gifted Education in calitate de organizatie partener al proiectului Scolii de vara FORCE organizat si initiat de ASER, invita tineri liceeni cu potential deosebit sa participe la procesul de aplicatie. Inscrieri pe: www.force.ro

mai multe informatii

Bucuresti, 10 Aprilie 2009: Paul Ardeleanu este de astazi Ambasadorul primului Centru Gifted Education din Romania. Un tanar talent vorbeste in numele unei generatii de tineri cu potential inalt care nu vrea sa se predea, nu vrea sa se piarda: "Majoritatea oamenilor inteleg perfect ca este cu adevarat o tragedie sa ai o minte de 8 ani intr-un corp de 16 ani. Insa nu intelegem ca este posibil sa ai o minte de 16 ani prizoniera intr-un corp de 8 ani." Paul a devenit astazi atat ambasadorul copiilor cu potential inalt, cat si membru de excelenta al IRSCA Gifted Education.

mai multe informatii

Bucuresti, 7 Aprilie 2009: 16 aprilie: Lansam proiectul primului CENTRU GIFTED EDUCATION din Romania. IRSCA Gifted Education anunta un eveniment de o importanta majora pentru educatie la nivel national: lansarea proiectului primului Centru Gifted Education non-profit privat si independent pentru Descoperirea si Dezvoltarea Talentului si Inteligentei si a auditului de proiect prin programul Global Consulting Project in colaborare cu CEU School of Business si Johns Hopkins Carey School of Business. Lansarea proiectului si a auditului de proiect are loc in data de 16 Aprilie 2009, joi, ora 3.30 pm, in Calea Victoriei 125, amfiteatrul „Ion Heliade Radulescu”, Biblioteca Academiei Roman

mai multe informatii

Bucuresti, 3 Aprilie 2009: Pe 1 iunie va avea loc o mare expozitie de arta a copiilor care construiesc cea mai frumoasa gradinita din lume. Este vorba de prima expozitie nationala de arta a unor copii romani din miscarea mondiala PAY IT FORWARD (DA MAI DEPARTE). Invitam toti copiii din Romania care pur si simplu vor sa doneze arta realizata cu propriile lor manute, desene si lucrari ce pot fi expuse. Mesajul copiilor este puterea de a crede in folozofia DA MAI DEPARTE, aceea de a face un bine celor care nu se pot ajuta singuri, iar cei care primesc, la randul lor sa ajute alti oameni care nu se pot ajuta singuri. O filozofie sociala simpla, dar de o forta enorma, care face inconjurul lumii si aduce speranta in sufletul oamenilor.

mai multe informatii

Bucuresti, 19 Martie 2009: Revista Excelenta te invita sa descoperi „COPIII BINECUVANTATI”. Revista Excelenta prezinta in al VI-lea numar o serie de reportaje speciale despre realitatile conditiilor spirituale si sociale ale copiilor daruiti. Misiunea reporterilor revistei Excelenta nu s-a terminat aici. Vor prezenta in exclusivitate in cadrul evenimentului de lansare a proiectului primului Centru Gifted Education din Romania din 16 aprilie 2009 adevaratele istorii ale copiilor supradotati din Romania.

mai multe informatii

Bucuresti, 13 Martie 2009: Cand a inceput sa vorbeasca, sala a amutit. La sfarsit s-a ridicat in picioare si l-a aplaudat. Este viitorul Ambasador al primului Centru Gifted Education din Romania. Meriti sa fii descoperit. Tu esti creatorul visului tau de a invata intr-un mediu plin de efervescenta si de profesori talentati, unde sa vii de placere. Ai putea deveni primul Ambasador al primului Centru Gifted Education in Romania. Nimic nu te opreste!

mai multe informatii

Bucuresti, 11 Martie 2009: Lansam prin colaborare cu Central European University Business School si Johns Hopkins University Carey Business School proiectul consultativ de audit pentru dezvoltarea in Romania a primului Centru Gifted Education.

mai multe informatii

Bucuresti, 15 Ianuarie 2009:"Copilul care vindeca suflete". IRSCA Gifted Education lanseaza editia a IV-a a Revistei EXCELENTA. IRSCA Gifted Education, organizatie recunoscuta la nivel international in domeniul educatiei de excelenta, se numara printre cele mai fericite organizatii, in mod deosebit prin continuarea aparitiilor si in 2009 a editiilor speciale ale Revistei Excelenta, promovand cele mai inalte valori si idealuri ale educatiei de excelenta si identificarea copiilor si tinerilor capabili de performanta si cu talente deosebite in domeniul creatiei. Editia de fata reprezinta o gama de informatii referitoare la nevoile emotionale, sociale si educationale ale copilului supradotat, avand ca instrument de dezbatere publica Legea Educatiei copiilor cu nevoi speciale, initiata de IRSCA Gifted Education si EDUGATE, Consortiul Roman al Copiilor si Tinerilor Talentati si Capabili de Performanta, disponibila la adresa: www.supradotati.ro

mai multe informatii

Bucuresti, 12 Decembrie 2008: IRSCA Gifted Education anunta lansarea Scolii de Iarna a Educatiei de Excelenta, editia a II-a, Gura Humorului- 30 ianuarie-8 februarie 2009, un eveniment unic la nivel national si european in domeniul gifted education, adresat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar din toata tara. Partenerul principal si gazda Scolii de Iarna a Educatiei de Excelenta - editia a doua: Colegiul "Alexandru cel Bun" Gura Humorului.

mai multe informatii

Bucuresti, 11 noiembrie 2008: Revista EXCELENTA, singura publicatie nationala de psihopedagogie a excelentei in educatie, apartinand IRSCA Gifted Education – Institutul Roman de Studii si Cercetari Avansate in Educatia de Excelenta - anunta in premiera lansarea editiei speciale „Copiii schimba lumea” – o campanie de sustinere a tinerilor si copiilor cu potential inalt si talentati sub genericul: „Excelenta cunoaste egalitatea”.

mai multe informatii

Bucuresti, 6 octombrie 2008: Protest! O ordonanta de urgenta a Guvernului arunca in derizoriu Legea 17/2007 privind educatia tinerilor capabili de performanta. La sfarsit de mandat, se incearca aruncarea in derizoriu a LEGII 17/2007 care ar fi trebuit sa reglementeze instruirea diferentiata a tinerilor capabili de performanta. In conformitate cu nivelul de incompetenta al MECT cu care deja ne-am obisnuit dar pe care l-am tolerat pana acum in speranta ca dialogul constructiv ar putea fi eficient se incearca modificarea brutala a acestei legi.

mai multe informatii

Bucuresti, 18 septembrie 2008: Afla despre "Educatia viitorului" in Revista EXCELENTA numarul 2. IRSCA Gifted Education publica prima editie de oferte de educatie alternativa sub egida promovarii educatiei de excelenta si alternativelor moderne educationale

mai multe informatii

Bucuresti, 5 septembrie 2008: De azi, Ministerul Educatiei si cadrele didactice au posibilitatea sa aleaga solutiile la problemele din invatamant, propuse de specialistii EDUGATE. Experienta nefericita in invatamant a unei conduceri politice lipsita de competenta necesara, de responsabilitatea pentru evolutia tinerei generatii si de calitatea impusa in actul educational a provocat marele numar de probleme din educatie. Pentru a preintampina repetarea acestei experiente pe viitor specialisti ai consortiului EDUGATE au elaborat o serie de documente in care se gasesc listate problemele din educatie si propuse masuri pentru solutionarea acestora. Printre masurile necesare se afla si o reconfigurare pe functionalitate a structurii de lucru a Ministerului Educatiei.

mai multe informatii

Bucuresti, 29 mai 2008: APEL ADRESAT CONDUCERII TARII. Semneaza-l! Educatia este in impas. Inainte de a fi prea tarziu! http://www.supradotati.ro/apel.php Apelul este deschis. Semnaturile continua sa fie stranse fara data limita.

mai multe informatii

Bucuresti, 7 mai 2008: IRSCA Gifted Education va invita la cel mai important eveniment pentru sustinerea educatiei de excelenta in Romania, un eveniment unic la nivel national si european: „Investiti in Programul National pentru Educatia de Excelenta- sansa pentru o Romanie prospera”. Va asteptam in 14 Mai a.c. orele 17 –20, in Aula Bibliotecii Academiei Romane (Calea Victoriei Nr. 125). Printre invitatii internationali se numara doi dintre cei mai de seama reprezentanti din domeniul gifted education la nivel mondial: Dr. Sally M Reis (Profesor Emerit al Consiliului de Administratie al Universitatii Connecticut, fosta presedinta NAGC, SUA) si Dr. Joseph Renzulli (director al National Research Center on the Gifted and Talented, SUA). IMPORTANT: Participarea la eveniment se face pe baza confirmarii telefonice la 0729.029.484, Monica Gheorghiu, Event Manager

mai multe informatii

Bucuresti, 31 martie 2008: Primul eveniment al retelei de scoli CRED: Dezbaterea „Cunoastere, creativitate, comunicare - paradigma a didacticii moderne”

Pe data de 5 aprilie, incepand cu ora 9, va avea loc in sala “Sergiu Celibidache” de la Colegiul National de Arte “Regina Maria” din Constanta un forum de dezbateri pe tema Cunoastere, creativitate, comunicare – primul eveniment al retelei de scoli CRED pentru educatie diferentiata, sub egida IRSCA Gifted Education in colaborare cu ISJ Constanta.

mai multe informatii

Bucuresti, 25 martie 2008: IRSCA Gifted Education lanseaza campania nationala „Profesor de Vocatie” ce sustine eforturile campaniei "Investeste in Educatie" – una dintre cele mai sincere campanii imbratisate si sustinute de cadrele didactice pentru promovarea educatiei de calitate la nivel national.

Campania urmareste atragerea personalului de vocatie din sistemul de invatamant de stat pentru a se inscrie online (www.supradotati.ro/inscriere) pentru formare si colaborare in reteaua colaborativa EDUGATE pentru educatie de excelenta. Reteaua de profesori astfel formata va sustine reteaua de scoli CRED - o retea deschisa afilierilor, ce atinge astazi 70 de scoli la nivel national - pentru educatie diferentiata si va furniza expertiza, curricula, metode si metodologii pentru educatie de calitate in toate scolile romanesti.

mai multe informatii

Bucuresti, 19 martie 2008: Au inceput inscrierile la cursul de formare in psihopedagogia excelentei

IRSCA GIFTED EDUCATION si Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv –Comportamentala (AHPCC) ofera incepand cu 5 aprilie cursul de formare in psihopedagogia excelentei. Cursul, insumand 54 ore derulate pe parcursul a doua luni si jumatate, va avea loc la sfarsit de saptamana (sambata, timp de 9 intalniri) incepand cu ora 9:30 am in cadrul Colegiului National Mihai Viteazul din B-dul Pache Protopopescu 62, Bucuresti.

mai multe informatii

Bucuresti, 6 martie 2008: Comunicat de presa de protest! Pactul National pentru Educatie, semnat fara Societatea Civila!

Semnarea Pactului Politic pentru educatie fara a se tine seama de amendarile facute de societatea civila si de expertii in educatie apartinand societatii civile constituie un viciu de procedura care arata atitudinea reala a clasei politice fata de societatea civila. Desi clasa politica exista pentru a reprezenta societatea civila, iar sistemul democratic este conceput pentru a impiedica formarea unei paturi conducatoare care sa-si vada doar de interesele personale, democratia noastra originala a demonstrat cu ocazia semnarii pactului politic pe educatie ca increderea societatii civile in clasa politica este riscanta.

mai multe informatii

Bucuresti, 12 februarie 2008: Invitatie conferinta de presa- Lansarea retelei nationale CRED pentru Educatie Diferentiata miercuri, 13 februarie, ora 10, Colegiul National Iulia Hasdeu

Miercuri, ora 10, la Colegiul National Iulia Hasdeu, EDUGATE va invita la o noua conferinta de presa. Aici veti putea afla direct de la organizatori despre rezultatele Scolii de Iarna a Educatiei de Excelenta Brasov – prima scoala de acest tip din Europa si la nivel national - si despre pozitia EDUGATE fata de legile educatiei, aflate in dezbatere publica. Inregistrari sonore ale Scolii de Iarna - interviuri - pareri ale participantilor: www.supradotati.ro/scoala-de-excelenta

mai multe informatii

Bucuresti, 25 ianuarie 2008 - IRSCA Gifted Education anunta Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta Brasov 2 - 10 februarie 2008– un eveniment unic la nivel national si european in domeniul gifted education, adresat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar din toata tara.

Organizat ca o continuare a Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta - Constanta 5 - 17 iulie 2007, evenimentul urmareste formarea cadrelor didactice in educatia de excelenta. Partener principal si gazda in desfasurarea Scolii: Universitatea Spiru Haret, Brasov.

mai multe informatii

Bucuresti, 10 ianuarie 2008 - Invitatie Conferinta de Presa EDUGATE: Luni, 14 ianuarie, ora 12,00. Biblioteca Academiei Romane, sala Ion Heliade Radulescu. Ne place Romania. Dar o vrem altfel.

Nu schimbata din temelii, nu intr-o alta forma, nu cu alt relief. O vrem doar responsabila si constienta de drumul ei, eficienta si moderna, capabila sa asculte glasul oamenilor valorosi. Asa cum ar fi trebuit sa devina cu mult timp in urma.

mai multe informatii

Bucuresti, 19 decembrie 2007 - Compania 2m computers investeste in resursele planetei, pentru ca solutia sa de monitorizare a flotei auto ajuta la reducerea consumului de combustibili al unei companii si sustine totodata copiii talentati.

Vrei sa investesti si tu in viitor? BRAVO! AVT este solutia companiei 2m computers care directioneaza 5% din pretul lunar al abonamentului pe care il platesti ca utilizator catre IRSCA Gifted Education. Compania 2m computers va dubla investitia catre copiii cu potential cu inca 5% din contravaloarea abonamentele lunare.

mai multe informatii

Bucuresti, 17 decembrie 2007- www.edu-gate.ro pentru revitalizarea educatiei in Romania

De la lansarea sa in 2005, Consortiul EDUGATE coaguleaza eforturile unor prestigioase organizatii, institutii si firme pentru un program national de revitalizare a educatiei din Romania, astazi numarand peste 40 de membri fondatori cu expertiza in educatia de excelenta. In vederea elaborarii unor legi romanesti la standarde internationale, membrii si consultantii Miscarii EDUGATE au lansat un pachet larg de cercetari, analize si solutii in educatie oferite spre consultare si dezbatere la www.edu-gate ro.

mai multe informatii

Bucuresti, 30 noiembrie 2007- Invatamantul superior se afla intr-o criza cu grave consecinte pe termen lung in capacitatea de formare a resursei umane competitive la nivelul cerintelor de aderare.

Consortiul EDUGATE pune la dispozitia publicului: Analiza cantitativa si calitativa a sistemului universitar din Romania- autor: conf. dr. Liviu Dragomirescu

mai multe informatii

Bucuresti, 26 noiembrie 2007- IRSCA Gifted Education anunta lansarea pentru finantare a primului centru la nivel national al unei educatii de excelenta: gradinita + after school.

Obiectivul, extrem de benefic pe fondul crizei de locuri la gradinite, si adresat tuturor copiilor din Bucuresti, este o gradinita de marime medie, cu o capacitate de 80 locuri si 45 - after school.

mai multe informatii

Bucuresti, 12 noiembrie 2007- IRSCA Gifted Education primeste doua premii ca recunoastere a eforturilor de sprijin pentru educatia de excelenta:

Premiul de excelenta la categoria „Educatie. Dezvoltare personala. Autocunoastere” pentru fondarea consortiului EDUGATE si sprijinirea copiilor supradotati si talentati din partea Revistei Psihologia AZI si Distinctia “Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana” a fost acordata D-lui Presedinte EDUGATE si IRSCA Gifted Education, Florian Colceag de catre Fundatia EUROLINK - Casa Europei.

mai multe informatii

Bucuresti, 5 noiembrie 2007- EDUGATE va invita la prima Intalnire de lucru a Miscarii EDUGATE: 7 noiembrie, 2007. Agenda: Analiza pachetului de legi din domeniul educatiei

La adresa: resurse/miscarea-EDUGATE-proiecte-de-legi.zip se gasesc proiectele de legi ale educatiei aflate in lucru. Nefiind chiar ultimele variante negociate cu sindicatele putem avea totusi o mai buna perspectiva asupra proiectelor de legi elaborate de MECT.

mai multe informatii

Bucuresti, 4 octombrie 2007- EDUGATE va invita miercuri, 10 octombrie 2007 la evenimentul: "Miscarea EDUGATE pentru o reforma profunda a sistemului de educatie in Romania"

Este al patrulea eveniment dintr-o serie dedicata Anului European al Egalitatii de Sanse, organizat de catre EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati si IRSCA Gifted Education, eveniment ce urmareste sa prezinte o analiza profunda asupra problemelor si solutiilor din educatie.

mai multe informatii

Bucuresti, 11 iulie 2007- Conferinta de presa: Educatia de Excelenta - Viziunea unei educatii timpurii de calitate, sansa formarii liderilor mileniului III

In aceste zile la Constanta are loc un eveniment major lansat concomitent cu publicarea Raportului Comisiei Prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii: Editia I a Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta, 5-17 Iulie.Cu aceasta ocazie, IRSCA Gifted Education anunta conferinta de presa a primei Scoli de Vara a Educatiei de Excelenta, joi, 12 Iulie, ora 2:00 pm, in sala mare a Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta.

mai multe informatii

Bucuresti, 22 iunie 2007- 5-17 Iulie: Prima Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta, Constanta

IRSCA Gifted Education anunta lansarea la nivel national a primei Scoli de Vara a Educatiei de Excelenta in perioada 5-17 Iulie, Constanta. Aceasta este prima Scoala in Educatia de Excelenta la nivel european. Cursurile sunt sustinute de Profesor Florian Colceag, reprezentant in Romania al World Council for Gifted and Talented Education, M.A. in Educatie, specializare in Gifted Education, Utah State University, Departamentul de Educatie. Cursurile se vor finaliza cu diploma de participare la Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta si un certificat de competente acordate de IRSCA Gifted Education si recunoscuta de Consortiul EDUGATE.

mai multe informatii

Bucuresti, 24 mai 2007- Invitatie evenimente 1 si 13 iunie - EDUGATE va invita sa parcurgeti tunelul timpului: "Cum ar arata Romania cu o educatie de excelenta?"

Romania sufera in momentul actual o foarte mare transformare calitativa datorata integrarii in UE. Pentru ca aceasta integrare sa se fructifice printr-un management corespunzator e necesar sa primeze criteriille calitatii in managementul national adica competenta si responsabilitate prin conectarea clasei politice la resursa de competenta si responsabilitate.

» mai multe informatii

Bucuresti, 17 mai 2007- Sansa unui alt destin pentru Romania: Educatia

Conferinta Nationala EDUGATE a antrenat energiile reprezentantilor de firme si organizatii non-profit capabile sa initieze actiunile necesare salvarii Romaniei prin educatie. Conferinta a aratat ca miscarea educatiei de excelenta este un efort necesar al societatii romanesti pentru o educatie de calitate, pentru formarea abilitatilor inalte si a descoperirii potentialului fiecarui copil si tanar.

» mai multe informatii

Bucuresti, 7 mai 2007- O noutate in Romania: curs de parenting pentru parintii cu copii supradotati. Lansam 3 cursuri ale educatiei de excelenta

Trei cursuri destinate aprofundarii programului gifted education: cursul de formare in metodologiile de proiectare de curricula destinate invatarii individualizate, cursul de formare de formatori si pentru prima oara in Romania, cursul de parenting pentru parintii cu copii supradotati.

» mai multe informatii

Bucuresti, 29 aprilie 2007- Poti face un copil sa zboare?

Ajutati-va copiii! Foloseste 2% sa sustii misiunea IRSCA Gifted Education: aceea de a descoperi si de a dezvolta potentialul fiecarui copil printr-o educatie de excelenta. Investiti in copii, descoperiti-le potentialul. Investiti în valori, investiti în viitorul national! Copiii sunt tot ce avem mai bun pe lume!

» mai multe informatii

Bucuresti, 12 aprilie 2007- Conferinta Nationala EDUGATE, evenimentul Educatei de Excelenta

Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati are deosebita placere de a va invita sa participati la Conferinta Nationala EDUGATE, eveniment ce va avea loc intre 21-22 Aprilie 2007 la Colegiul Iulia Hasdeu din Bucuresti. Conferinta se doreste atat o platforma de informare si de lansare a conceptelor, a programelor si platformei educatiei de excelenta cat si o invitatie la dialog creativ, o invitatie pentru implicare responsabila a cadrelor didactice, a factorilor de decizie, a presei si a mediului de afaceri in sustinerea educatiei de excelenta - educatia performanta competitiva si capabila sa formeze resursa umana necesara Romaniei pentru integrare in Uniunea Europeana.

» mai multe informatii

Bucuresti, 3 aprilie 2007 - Principiile bunei guvernari

Buna guvernare masurata de indicatorii internationali se face mai ales la nivelul unor rezultate vizibile, si nu asupra mecanismelor si dinamicii interne a guvernarii.

» mai multe informatii

Bucuresti, 11 Februarie 2007- Educatia pentru Integrare Europeana: Scoala pe bune

EDUGATE anunta conferinta de presa de lansare a Programului Educatiei pentru Integrare Europeana si a strategiei de transformare a sistemului educational din Romania: „Scoala pe bune: iesirea din mediocritate”, miercuri, 14 februarie 2007, ora 10 a.m., Liceul Iulia Hasdeu din capitala.

» mai multe informatii

Bucuresti, 25 Ianuarie 2007- Mobilizeaza-ti inteligenta! EQ-IQ+ curs de invatare accelerata

IRSCA Gifted Education ofera incepand cu 3 februarie 2007 cursul apartinand Programului National Gifted Education: EQ-IQ+ curs de invatare accelerata

» mai multe informatii

Bucuresti, 15 Decembrie 2006- Festivalul de Creativitate CREATIVFEST

Din cauze externe dorintei si muncii noastre, Festivalul de Creativitate CREATIVFEST, al carui inceput a fost anuntat pentru sambata aceasta (16 Decembrie) la Sala Palatului din Bucuresti, se amana la o data ulterioara.

» mai multe informatii

Bucuresti, 13 Decembrie 2006- Salutam adoptarea propunerii legislative privind educatia tinerilor supradotati

Organizatiile neguvernamentale, reprezentatii societatii civile, ai mediului de afaceri si institutional, membrii EDUGATE- Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati saluta cu bucurie adoptarea in unanimitate in plenul Parlamentului a propunerii legislative privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta.

» mai multe informatii

Bucuresti, 8 Decembrie 2006- Intram in UE cu o criza de resurse umane inalt competitive si responsabile

In mai putin de o luna Romania va fi membra in UE si se va confrunta cu un mare numar de probleme a caror complexitate nu o putem inca estima. Aceasta intrare se face sub incidenta unor crize multiple, pe multe directii, care au cauze complexe. Una dintre cauzele majore insa este criza de resurse umane inalt competitive si responsabile.

» mai multe informatii

Bucuresti, 20 Octombrie 2006- Legea privind educatia tinerilor supradotati si capabili de performantă înaltă la examenul maturitatii politice a decidentilor din România

Legea privind educatia tinerilor supradotati si capabili de performantă înaltă va avea în curând un nou traseu de confirmare al Ministerului Educatiei si Cercetarii si ulterior al guvernului. În urma acestei confirmari legea va reintra în dezbaterea finala a parlamentului. Rezultatele acestor confirmari vor deschide sau vor închide o linie politica majora si vor confirma sau infirma maturitatea clasei politice acum în pragul integrarii europene si al depasirii tarelor comunismului.

» mai multe informatii

Bucuresti, 24 Septembrie 2006- Miturile copiilor supradotati, dezavantajarea lor sociala si dezvoltarea societatii

Miturile copiilor supadotati, mecanismele sociale actuale ce descurajeaza si aplatizeaza copiii, tinerii si adultii capabili de performanta inalta. Sistemul educativ liniarizat bazat pe reproducerea informatiei. Aplicarea normelor sociale stricte fara recunoasterea creativitatii, originalitatii, performantei pe directii de pasiune proprii si ritmului propriu de invatare. Tineri supradotati ajunsi adulti incadrati intr-un sistem cu reguli formale, tipizate, de tip fisa postului, care nu valorifica potentialul personal.Tineri supradotati deveniti asincroni in raport cu un sistem social bazat pe reprezentare si nu pe profesionalism, pe intretinerea crizelor si nu pe rezolvarea acestora, pe manipulare si nu pe emancipare. Fenomene sociale rezultante: emigrarea si adancirea crizelor in tara de origine. Acestea sunt doar cateva aspecte abordate de IRSCA Gifted Education la seminarul international "Tinerii adulti de astazi in societatea europeana de maine".

» mai multe informatii

Bucuresti, 1 Mai 2006- Viata este o gradina. Trandafirii sunt iubirea, crinii sunt frumusetea, margaretele reprezinta sanatatea si floarea-soarelui reprezinta energia

Citatul plin de inspiratie apartine lui Edit Gyenge, un copil inzestrat de Dumnezeu cu mult har. Daca vreti sa faceti ceva ASTAZI pentru copiii care cer din tot sufletul lumina cunoasterii, a sosit momentul: directionati 2% pentru copiii si tinerii supradotati si talentati romani pana in data de 15 mai 2006! Imaginati-va cati copii ar beneficia de sprijin in cariera artistica sau stiintifica daca acest drept ar fi folosit... E foarte simplu!

» mai multe informatii

Bucuresti, 19 Aprilie 2006- Raspundeti in fata istoriei pentru viitorul Romaniei: Nici un stat nu-si poate permite sa-si ignore potentialele umane cele mai ridicate, tinerii dotati cu capacitati intelectuale, abilitati si talente de exceptie, "aurul cenusiu"

Romania se afla in pragul aderarii in Uniunea Europeana si in ciuda tuturor crizelor anuntate si impasului economic atins, una dintre cele mai vizionare legi pentru viitorul tarii, proiectul legislativ privind educatia tinerilor supradotati si capabili de inalta performanta a cunoscut recent avizul negativ al Guvernului si Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport. Parlamentul va dezbate proiectul de lege in Vinerea Mare. Este un moment plin de simbolism: adoptarea acestei legi strategice este un act de mare responsabilitate sociala, este poate cel mai responsabil act din istoria legislativa a Parlamentului post-revolutionar. Aceasta lege este semnalul maturitatii de gandire al unei tari care doreste sa-si ocupe locul cuvenit in lume, sa cunoasca succesul economic si sa-si pastreze identitatea nationala si culturala in viitor.

» mai multe informatii

Bucuresti, 3 Aprilie 2006- Un moment de sinceritate pentru Romania: proiectul legislativ privind educatia tinerilor supradotati si capabili de performanta inalta isi urmeaza cursul ratificarii in Parlament

Dezbaterile lansate cu ocazia Gifted Education Forum (Forumul Educatiei Tinerilor Supradotati si Talentati) organizat de EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati si cu participarea unor reprezentati de seama ai societatii civile, oameni de cultura, reprezentanti ai unor misiuni diplomatice, partide politice, oameni de afaceri si membri ai parlamentului Romaniei au concluzionat in profunda unanimitate necesitatea sprijinirii tinerilor supradotati si capabili de performanta inalta: resursele cele mai valoroase si capabile de a cataliza eforturile Romaniei pentru dezvoltare durabila si integrare in UE sunt 'creierele' romanesti.
Romania trebuie sa traiasca un moment de sinceritate politica: participantii au sustinut necesitatea ca acest proiect sa fie sustinut in Parlament de toate formatiunile, indiferent de culoarea politica.

» mai multe informatii

Bucuresti, 20 Martie 2006- EDUGATE lanseaza "Gifted Education Forum" si initiaza dezbaterea nationala asupra propunerii legislative privind educatia tinerilor supradotati si capabili de performanta inalta

EDUGATE- Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati numarand peste 30 de fondatori dintre cele mai prestigioase organizatii si institutii romanesti anunta lansarea dezbaterii nationale intitulate "Gifted Education Forum" in data de 2 Aprilie a.c. cu participarea unor importanti reprezentanti din toate domeniile vietii publice si private, nationale si internationale.

» mai multe informatii

Bucuresti, 18 Octombrie 2005- De azi cei mai buni profesionisti din Romania se pot specializa in educatia copiilor supradotati si talentati

IRSCA Gifted Education, asociatie non-profit, desfasoara pentru prima oara in Romania Programul de formare de formatori, profesori si specialisti în educatia copiilor supradotati si talentati. Acest program contine cursuri specializate in domeniile identificarii, consilierii, psihoterapiei, managementului personal si intitutional, al marketingului educational precum si cursuri specializate in diseminarea si aprofundarea metodologiilor, a cunostintelor specifice pentru educarea copiilor supradotati si talentati si a intelegerii psihologiei specifice acestui profil. Oferta se adreseaza acelor profesionisti din Romania care doresc sa faca parte din sistemul "gifted education": Cei ce lucreaza cu aceasta categorie de copii trebuie la rindul lor sa aiba abilitati si profil psiho-intelectual compatibil cu cel al elevilor.
Lansarea are loc la Targul Educational Bucuresti ce se desfasura in perioada 19 - 23 octombrie 2005, in cadrul Colegiului National IULIA HASDEU - Buc.

» mai multe informatii

Bucuresti, 18 Octombrie 2005 - Pregateste-te pentru Generatia Mileniului III

Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati -EDUGATE da nota de varf a educatiei participand cu oferta educationala a fondatorilor sai la Targul Educational Bucuresti ce se va desfasura in perioada 19 - 23 octombrie 2005, in cadrul Colegiului National IULIA HASDEU - Bucuresti.
Parinti, bunici, elevi, studenti! Aflati despre oferta care urmareste sa dea curs sperantelor de invatatamant pentru Romania si pentru generatia de maine .

» mai multe informatii

» Bucuresti, 20 Septembrie 2005- Donatii online pentru IRSCA Gifted Education

De astazi poti dona online pentru IRSCA Gifted Education. Organizatia noastra se afla printre singurele 100 organizatii ce au castigat prezentarea in calitate de organizatii non-profit pe unicul website de donatii online din Romania: www.donatiionline.ro. Evaluarea s-a realizat prin concurs de candidaturi si evaluare de dosare. Sub patronajul Ministerului Culturii, CENTRAS, GeCAD ePayment International si Webdev au construit pentru prima oara un serviciu inovator si sigur pentru ONG-urile din România: donatiile online!

» mai multe informatii

» Bucuresti, 12 Septembrie 2005- Oferta de educatie in Franta si de parteneriate in domeniul educatiei

IRSCA Gifted Education anunta lansarea ofertei de educatie in Franta pentru studentii romani dar si de parteneriate in domeniul educatiei a CUFR (Consultanta Universitara Franco - Româna de pe lânga Scolile Superioare Franceze de Înalte Studii) cu firme private, in special franceze.

» mai multe informatii

» Bucuresti, 16 August 2005- Educatie pe potriva pentru copilul tau supradotat 

Copilul tau este supradotat, are un talent personal sau o capacitate intelectuala deosebita? Poti sa-i oferi o educatie pe masura in Romania iar lui sa-i fie usor sa se integreze social mai apoi si sa-si puna in valoare aptitudinile in tara?

» mai multe informatii

» Bucuresti, 15 August 2005- 23 fondatori- Consortiul National Gifted Education 

IRSCA Gifted Education a initiat Consortiul National Gifted Education de sprijinire a primului "Program National Gifted Education".  Consortiul este sustinut de 23 de fondatori nationali de renume precum CODECS Foundation for Leadership, FDSC- Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile...

» mai multe informatii

» Bucuresti, 15 August 2005- Congresul Mondial al Educatiei Supradotatilor

Intre 6-10 August in New Orleans, Louisiana, USA a avut loc a XVI-a bienala a World Council for Gifted and Talented Children. Au fost prezenti 650 de participanti reprezentand 144 de tari...

» mai multe informatii

» Bucuresti, 5 August 2005- IRSCA Gifted Education participa la Congresul Mondial al Supradotatilor 

IRSCA Gifted Education participa la Congresul Mondial al Supradotatilor reprezentand Romania pentru prima oara la a 16-a bienala organizata de World Council for Gifted and Talented Children in US, New Orleans, Louisiana 

» mai multe informatii

» Bucuresti, 27 Mai 2005- IRSCA Gifted Education organizeaza prima Conferinta Nationala asupra Educatiei Copiilor Supradotati si Talentati Romani 

IRSCA Gifted Education si partenerii sai organizeaza Prima Conferinta Nationala asupra Copiilor Supradotati si Talentati, cu participare internationalã- RO-GATE 05 (Romanian Gifted and Talented Education Conference 2005)

» mai multe informatii Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost