Mesaje importante pentru 2008

Mesajele / scrisorile forurilor internationale pentru Gifted Education in Romania

Afla cum a reflectat media activitatea noastra in 2007

Anul 2007 in retrospectiva

Daca li s-ar oferi sansa!

IRSCA Gifted Education are noi membri de excelenta

Echipa noastra s-a marit

"Drumul sufletului", Ioan Stoenica

Vrei sa ne sustii in 2008? Nimic mai simplu

Mesajul Presedintelui EDUGATE si IRSCA Gifted Education pentru 2008

Anul trecut am reusit sa promovam Legea 17/2007, anul acesta trebuie sa reusim sa infiintam Centrul Roman de Instruire Diferentiata, care era unul dintre scopurile legii 17. Al doilea scop important era infiintarea centrelor de excelenta, care trebuie sa devina realitate in acest an.

Anul trecut am pus bazele reformarii sistemului educativ in Romania impreuna cu colegii din EDU-GATE, anul acesta trebuie sa croim legile astfel incat sa se si poata face aceasta reformare.

Anul trecut am inceput cursuri de initiere in gifted education, anul acesta vom proiecta cursuri de masterat in aceasta directie pe care le vom porni din martie.

Anul trecut am initiat prima scoala de vara cu profesorii, anul acesta vom initia scoli pentru profesori si inspectorii de specialitate.

Anul trecut am trait greu din punct de vedere financiar, fiind sponsorizati de putini oameni carora le multumim pe aceasta cale. Anul acesta ne propunem sa castigam cateva proiecte europene care sa ne asigure activitati retribuite nu doar voluntare.

Anul trecut am inceput lucrul la o noua constitutie pe care am lansat-o. Dorim sa o vedem in acest an validata, astfel deschizand sansa reala de dezvoltare pentru tara noastra si de succes pentru copii si tinerii pentru care facem toate aceste eforturi. - Florian Colceag, PresedinteMesajul pentru sustinatori de la Departamentul "Marketing"

Mesajul meu este direct, fara ocolisuri. Cum ajung sa schimb ceva in jurul meu, daca eu insami nu ma implic?

Vreti sa vedeti o altfel de educatie in Romania, sa nu trebuiasca ca o noua generatie de tineri sa fie sacrificati datorita unei educatii care nu tine cont de nevoile intime de dezvoltare ale fiecaruia? Ok, atunci ocupa-te macar de un aspect foarte usor de abordat: schimba-ti atitudinea fata de ceea ce fac ong-urile. Am muncit in ultimii 3 ani sustinand aceasta asociatie dezvoltata prin pasiunea si credinta unui om, am invatat alaturi de fondator, m-am lasat condusa sa inteleg 'ce-i aia si de ce e asa'. Mi-am ascultat sfetnicul interior si am reusit sa vad ca se poate. Este cea mai mare realizare personala: convingerea ca SE POATE, pe care v-o propun si voua. Sustine si tu o organizatie non-profit anul acesta, oricare ar fi ea, implica-te real, incearca sa schimbi viata unui singur om, macar pentru cateva clipe.

IRSCA Gifted Education are enorm de multe programe pe care le deruleaza cu putine resurse. Este mult subfinantata. Proiectele lansate (printre care si cel pe care il conduc, gradinita educatiei de excelenta) isi cauta finantatori pe termen lung. E de prisos sa mai mentionez avantajele pentru societate, beneficiari, sau sponsori. De acum totul depinde de cei care au inteles proiectele si misiunea organizatiei.

Domnul profesor Colceag ne va repeta ori de cate ori va fi nevoie: "Daca vrei un an de belsug, cultiva orez; Daca vrei 10 ani de belsug, cultiva o livada. Daca vrei 100 de ani de prosperitate, cultiva oameni. (Proverb chinez)"

Dar voi stiti mai bine ce aveti de facut. Faceti ce stiti mai bine, dar nu uitati de copiii, sau ei vor uita de noi.

Multumesc cu drag tuturor celor care ne-au sprijinit in campanii, la scoli, la cursuri, cu 2%, cu orice gand bun, sustinerea materiala sau voluntara. Sunteti minunati si va iubim!" - Monica Gheorghiu, Marketing Manager.

Mesajele / scrisorile forurilor internationale pentru Gifted Education in Romania

August 2007:

Prima reactie ca urmare a lipsei de interes si de sprijin din partea autoritatilor din Bucuresti in vederea infiintarii primei gradinite a educatiei de excelenta in Romania din partea Dr. Klaus Urban Past President WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children; Philosophische Fakultat, Institut fur Sonderpadagogik, Sonderpadagogische Psychologie University of Hannover

[ citeste scrisoarea ]

Document disponibil in limba engleza.
Dimensiune fisier: 84 KB (Format pdf)

 

 

 

Mai 2007:

Raspunsul adresat Ministerului Educatiei si Cercetarii ca urmare a ne-adoptarii in termenul legal a metodologiilor, organigramei si regulamentului de functionare a Institutului National de Instruire Diferentiata (infiintarea sa fiind stipulata prin Lege- Legea 17/2007) din partea Prof. Dr. Klaus Urban, Past President WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children; Philosophische Fakultat, Institut fur Sonderpadagogik, Sonderpadagogische Psychologie University of Hannover. Descarca Metodologiile, regulamentul de functionare al Centrului National de Instruire Diferentiata si Organigrama Centrului National de Instruire Diferentiata pentru aplicarea si functionarea Legii 17/2007 asa cum au fost submise spre aprobare Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului inca din luna Aprilie 2007 de catre IRSCA Gifted Education.

 

sus

 
   

 

 

Afla cum a reflectat media activitatea noastra in 2007

 
   

 

 

Revista Felicia: Destine: "Florian Colceag, un visator pragmatic"
"A pregatit generatii intregi de olimpici la matematica si si-a vandut casa pentru a se specializa in SUA in educatia copiilor supradotati. La 57 de ani, profesorul este unul dintre putinii Don Quijote care se lupta cu inertiile invatamantului romanesc."

[ citeste articolul ] Copyright © 2007 Revista FELICIA, articol semnat Gabriel Penes

 

 

"Avionul Dezvoltarii Romaniei" - modelare destinata solutionarii crizei politice actuale. EDUGATE lanseaza invitatia la o dezbatere publica nationala "Brain Regain versus Exodul Creierelor"

[ citeste modelarea ] Document disponibil in limba romana Copyright © 2007 IRSCA Gifted Education

 

 

 

"Toti copiii sunt inteligenti. Cum ii prostim?"
28 Octombrie 2007 de Emilian Isaila

 

 

 

"Scoala romaneasca compromite viitorul copiilor"
28 Octombrie 2007 de Mihaela Dima

 

 

 

Supradotatii din Romania mor cu birocratia de gat
Articol de Viorica Ana Chis. Sursa: Capital.ro

 

 

 

 

 

Afla ce se spune despre noi : si contribuie si tu la schimbarea la fata a educatiei – publica parerea ta.

 

sus

 

 

 

Anul 2007 in retrospectiva

 

 

 

25 Ianuarie 2007- IRSCA Gifted Education anunta cursul apartinand Programului National Gifted Education: EQ-IQ+ curs de invatare accelerate: EQ-IQ+ curs de invatare accelerata


Aflat la a doua editie, cursul EQ-IQ+ a fost salutat si recomandat in numeroase articole in presa printre care se numara si Cotidianul - 'Metode de invatare accelerata', Evenimentul Zilei - 'Lectii de invatare cu rost'. Cursurile sunt sustinute de Presedintele EDUGATE si IRSCA Gifted Education, Prof. Dr. Florian Colceag, cu peste 20 de ani experienta in gifted education si in antrenarea tinerilor olimpici la matematica cu care a obtinut mai mult de 60 de medalii de aur la competitiile internationale de matematica; reprezentant in Romania al International Council for Gifted and Talented Education.

 

 

 

11 Februarie 2007- Educatia pentru Integrare Europeana: Scoala pe bune


EDUGATE a lansat conferinta de presa de lansare a Programului Educatiei pentru Integrare Europeana si a strategiei de transformare a sistemului educational din Romania: „Scoala pe bune: iesirea din mediocritate”, miercuri, 14 februarie 2007 la Liceul Iulia Hasdeu din capitala. Suntem in 2007, ne aflam in Uniunea Europeana, si este momentul ca pozitia oficiala a statului roman sa se traduca in lansarea unui program si a unei strategii a educatiei de emancipare: „Scoala pe bune”.

 

 

 

3 aprilie 2007 – EDUGATE lanseaza Principiile bunei guvernari.

Buna guvernare masurata de indicatorii internationali se face mai ales la nivelul unor rezultate vizibile, si nu asupra mecanismelor si dinamicii interne a guvernarii.

 

 

 

12 aprilie 2007- Conferinta Nationala EDUGATE, evenimentul Educatei de Excelenta


EDUGATE- Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati a organizat Conferinta Nationala EDUGATE intre 21-22 Aprilie 2007 la Colegiul Iulia Hasdeu din Bucuresti. Conferinta - o platforma de informare si de lansare a conceptelor, a programelor si platformei educatiei de excelenta cat si o invitatie la dialog creativ, o invitatie pentru implicare responsabila a cadrelor didactice, a factorilor de decizie, a presei si a mediului de afaceri in sustinerea educatiei de excelenta - educatia performanta competitiva si capabila sa formeze resursa umana necesara Romaniei pentru integrare in Uniunea Europeana.

 

 

29 aprilie 2007- IRSCA Gifted Education lanseaza campania 2% : Poti face un copil sa zboare?

Ajutati-va copiii! Foloseste dreptul tau la directionarea lui 2% in calitate de contribuabil, oricand, in orice an, sa sustii misiunea IRSCA Gifted Education : aceea de a descoperi si de a dezvolta potentialul fiecarui copil printr-o educatie de excelenta. Investiti in copii, descoperiti-le potentialul. Investiti în valori, investiti în viitorul national! Copiii sunt tot ce avem mai bun pe lume! Te invitam sa afli amanunte online: http://www.supradotati.ro/campanie.php Vrei sa afli ce am facut noi pentru copii anul trecut? Citeste despre activitatea noastra in 2006. Click aici.

Poti face un copil sa zboare?

 

 

7 mai 2007- IRSCA Gifted Education a lansat o noutate in Romania: curs de parenting pentru parintii cu copii supradotati si totodata 2 alte cursuri ale educatiei de excelenta.

Cele trei cursuri sunt destinate aprofundarii programului gifted education: cursul de formare in metodologiile de proiectare de curricula destinate invatarii individualizate, cursul de formare de formatori si pentru prima oara in Romania, cursul de parenting pentru parintii cu copii supradotati.

 

 

 

24 mai 2007- Invitatie evenimente 1 si 13 iunie - EDUGATE a lansat o serie de evenimente cu ocazia Anului European al Egalitatii de sanse. Primul eveniment : Invitatie de a parcurge tunelul timpului: "Cum ar arata Romania cu o educatie de excelenta?"

Romania sufera in momentul actual o foarte mare transformare calitativa datorata integrarii in UE. Pentru ca aceasta integrare sa se fructifice printr-un management corespunzator e necesar sa primeze criteriille calitatii in managementul national adica competenta si responsabilitate prin conectarea clasei politice la resursa de competenta si responsabilitate. E nevoie la momentul actual ca specialistii sa-si spuna cuvantul in afara tuturor jocurilor politice, care nu adauga nici un plus de valoare la dezvoltarea nationala. Pentru dezvoltarea nationala Educatia este unul dintre proiectele de interes public numarul 1

 

 

 

22 iunie 2007- 5-17 Iulie: IRSCA Gifted Education anunta Prima Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta, Constanta- un eveniment unic la nivel national si european.

Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta a avut un dublu scop: sa faca accesibila participarea la formarea profesionala în domeniul educatiei de excelenta, o educatie de inalta calitate, a cat mai multor cadre didactice din tara avand in vedere promulgarea Legii nr. 17 din ianuarie 2007; sa responsabilizeze cadrele didactice in privinta descoperirii si dezvoltarii potentialului, abilitatilor si aptitudinilor tuturor copiilor si tinerilor si sa pregateasca in vederea sustinerii tinerilor si copiilor talentati si capabili de performanta inalta. Prima Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta - un eveniment unic la nivel European si national - a intrunit peste 60 de participanti din toata tara ce au initiat scrierea cirriculei nationale gifted & talented la nivel prescolar si scolar. Curricula gifted and talented la nivel national este in faza de elaborare pe baza recomandarilor realizate de IRSCA Gifted Education si de alte centre din Romania ce sustin copiii supradotati si talentati romani. Definitivarea curriculei la nivel prescolar si scolar va avea loc odata cu Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta - 2-10 Februarie 2008 la Brasov si va reprezenta locul de intalnire pe grupe de lucru a zeci de profesori, educatori, formatori, traineri si mentori.

Cursurile sunt sustinute de Profesor Florian Colceag, reprezentant in Romania al World Council for Gifted and Talented Education, M.A. in Educatie, specializare in Gifted Education, Utah State University, Departamentul de Educatie. Scoala s-a finalizat pentru participanti cu diploma de participare si certificat de competente acordate de IRSCA Gifted Education si recunoscute de Consortiul EDUGATE.

 

 

11 iulie 2007- Conferinta de presa: Educatia de Excelenta - Viziunea unei educatii timpurii de calitate, sansa formarii liderilor mileniului III


Editia I a Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta, 5-17 Iulie este un Eveniment major lansat concomitent cu publicarea Raportului Comisiei Prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii. Cu aceasta ocazie, IRSCA Gifted Education a sustinut si conferinta de presa a primei Scoli de Vara a Educatiei de Excelenta, joi, 12 Iulie, ora 2:00 pm, in sala mare a Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta.

 

 

 

5-10 August 2007 – Presedintele IRSCA Gifted Education, Florian Colceag participa in calitate de delegat reprezentand Romania la WCGTC biennial World Conference, University of Warwick, Anglia.

 

 

 

22 August 2007 -  IRSCA Gifted Education anunta lansarea a 3 forumuri la dispozitia publicului larg pentru formarea unei retele de colaborare domeniul gifted education la nivel national.  Invitatie adresata tuturor celor interesati de excelenta in educatie. Detalii : http://www.supradotati.ro/forumuri.php

 

 

 

6 Septembrie 2007  - IRSCA Gifted Education devine membra Asia-Pacific Federation of the World Council for Gifted and Talented Children.

 

 

 

4 octombrie 2007- EDUGATE lanseaza pentru 10 octombrie 2007 evenimentul: "Miscarea EDUGATE pentru o reforma profunda a sistemului de educatie in Romania"

Este al patrulea eveniment dintr-o serie dedicata Anului European al Egalitatii de Sanse, organizat de catre EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati si IRSCA Gifted Education, eveniment ce urmareste sa prezinte o analiza profunda asupra problemelor si solutiilor din educatie.

 

 

 

17- 21 Octombrie 2007 - Presedintele IRSCA Gifted Education, Florian Colceag participa in calitate de delegat reprezentand Romania la NYEX ANNUAL CONFERENCE, Petnica, Serbia.

Petnica Science Center este unul dintre cele mai dezvoltate centre gifted education in Europa Centrala si de Est – « the oldest independent nonprofit organization for extracurricular science education in SE Europe ». In Europa Centrala si de Est, se remarca in dezvoltarea educatiei copiilor supradotati Serbia, Slovenia, Polonia, Ungaria, Cehia, fapt ce concorda si cu dezvoltarea economica a acestor tari dupa 1990. Din vecinii nostri geografici fosta Iugoslavie a dezvoltat centre dedicate educatiei copiilor supradotati din anul 1982!
Un centru reprezentativ pentru educatia copiilor supradotati in aria noastra geografica este Petnica Science Center din Serbia, condus de profesorul Vigor Majic, actual ministru adjunct al educatiei. Elevii acestui centru (peste 1000) initiat in 1982 au publicat sute de articole stiintifice in revistele de specialitate, iar centrul a fost mentinut functional si finantat inclusiv in perioada dura a razboiului din Iugoslavia. Finantarea sa este de aproximativ $1,000,000/an si este considerata profitabila din cauza efectului de dezvoltare economica pe care il induce. Acest exemplu este parte din sutele de centre dedicate acestui scop raspandite in toata lumea.

Lucrare prezentata : Fractal Intelligence Development - presented at NYEX Conference, Petnica Science Center 2007. By Florian Colceag  

[ citeste articolul ]

Document disponibil in limba engleza Dimensiune fisier: 49kb

 

 

12 noiembrie 2007- IRSCA Gifted Education primeste doua premii ca recunoastere a eforturilor de sprijin a educatiei de excelenta:

Premiul de excelenta la categoria „Educatie. Dezvoltare personala. Autocunoastere” pentru fondarea consortiului EDUGATE si sprijinirea copiilor supradotati si talentati din partea Revistei Psihologia AZI si Distinctia “Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana” - acordata D-lui Presedinte EDUGATE si IRSCA Gifted Education, Florian Colceag de catre Fundatia EUROLINK - Casa Europei.

 

 

 

26 noiembrie 2007- Consortiul EDUGATE atrage atentia asupra crizei in care se afla invatamantul superior cu grave consecinte pe termen lung in capacitatea de formare a resursei umane competitive la nivelul cerintelor de aderare si pune la dispozitia publicului Analiza cantitativa si calitativa a sistemului universitar din Romania - autor: conf. dr. Liviu Dragomirescu impreuna cu un numeros bilant de documente si analize disponibile la: http://www.supradotati.ro/documentele_Miscarii_EDUGATE.php

 

 

30 noiembrie 2007- IRSCA Gifted Education anunta lansarea pentru finantare a primului centru la nivel national al unei educatii de excelenta: gradinita + after school.

Obiectivul, extrem de benefic pe fondul crizei de locuri la gradinite, si adresat tuturor copiilor din Bucuresti, este o gradinita de marime medie, cu o capacitate de 80 locuri si 45 - after school. Detalii : www.supradotati.ro/gradinita

 

 

16 decembrie 2007 - Consortiul EDUGATE lanseaza portalul www.edu-gate.ro pentru revitalizarea educatiei in Romania


De la lansarea sa in 2005, Consortiul EDUGATE coaguleaza eforturile unor prestigioase organizatii, institutii si firme pentru un program national de revitalizare a educatiei din Romania, astazi numarand peste 40 de membri fondatori cu expertiza in educatia de excelenta. In vederea elaborarii unor legi romanesti in educatie la standarde internationale, membrii si consultantii Miscarii EDUGATE au lansat un pachet larg de cercetari, analize si solutii in educatie oferite spre consultare si dezbatere la www.edu-gate.ro. La www.edu-gate.ro vei gasi un bogat continut ce reflecta programele de educatie lansate in EDUGATE, rezultatele cercetarilor la nivel mondial pentru o educatie de calitate, strategii de educatie la nivel mondial si national, articolele ale expertilor nationali si internationali in educatie sau parintilor precum: Scrisoarea deschisa catre Ministrul Educatiei; Memoriul Federatiei Nationale a Asociatiilor de parinti - Invatamant Preuniversitar; Un set de principii pentru o reforma autentica a educatiei; Programul Scoala pe bune; Principii pentru "scurt-circuitarea" circuitelor vicioase in invatamantul romanesc; Standarde pentru evaluarea calitatii in invatamant, Curricula Nationala Gifted & Talented; Program pilot Gifted Education în Romania, si multe alte documente.

 

 

19 decembrie 2007 - Compania 2m computers lanseaza o campanie de CSR in sprijinul IRSCA Gifted Education. Solutia sa de monitorizare a flotei auto ajuta la reducerea consumului de combustibili al unei companii si sustine totodata copiii talentati.

Vrei sa investesti si tu in viitor? BRAVO! AVT este solutia companiei 2m computers care directioneaza 5% din pretul lunar al abonamentului pe care il platesti ca utilizator catre IRSCA Gifted Education. Compania 2m computers va dubla investitia catre copiii cu potential cu inca 5% din contravaloarea abonamentele lunare.

 

 

 

Iunie 2007- Andrei Serban castiga Trofeul Special al Fundatiei Arc en Ciel la concursul de pictura si arta, intitulat "Viitorul meu, viitor european" sustinut de Consortiul EDUGATE

 

 

 

Anul 2007- Cu sprijinul IRSCA Gifted Education trei membri de excelenta sunt alesi pentru a fi sustinuti de o fundatie elventiana, care a dorit sa-si pastreze anonimatul: Ana Limban, Andrei Serban si Giuliano Isa Zamolo. Sprijinul, constand lunar din sustinerea cheltuielilor familiilor lor cu rechizite, necesar de scoala si lectii particulare, reprezinta recunoasterea eforturilor tinerilor si girul de incredere acordat tinerilor ca vor putea face ‘si ei candva la randul lor sacrificiul de sustinere a altor talente’.

 

 

 

25 octombrie 2007 -  Mircea Stefan Gogoncea, membru de excelenta IRSCA Gifted Education ia premiul I Ia o prestigioasa competitie internationala : Youth Guitarist Solo Competition of GFA (Guitar Foundation of America), Los Angeles. Mircea l-a intrecut pe cel mai asteptat concurent, un foarte bun si talentat tanar, Gonzalo Contreras (Chile), student de aproape 19 ani al lui Christopher Parkening.

 

 

 

1 Decembrie 2007- Giuliano Isa Zamolo, membru de excelenta IRSCA Gifted Education obtine locul IV la campionatul European de Wushu si IRSCA Gifted Education lanseaza campania "Vreau să aduc medalia de aur pentru România!" pentru a il sustine pe Giuli sa poata participa la Campionatul Mondial de WUSHU Beijing 2008". Daca Compania ta vrea să aibă tricoul purtat de Giuli la Campionatul Mondial de WUSHU Beijing 2008 - 4000 eur sunt tot costul stagiului de pregatire necesar lui Giuliano pentru a putea participa cu succes la campionat. Vrei să îl vezi pe Giuli evoluand la Campionatul European din 2007? Vino pe YouTUBE!

 

 

 

4 Decembrie 2007 - Diana Alexandra Dragu si Georgiana Stambulitchi, membre de excelenta aduc 2 medalii : de aur si de bronz la Cupa Mondiala la Dans. Concusul, organizat anual in perioada 05-09.12 in saptamana mondiala a dansului a avut loc in Polonia -  Pentru prima oara fetele au participat la 3 sectiuni, 3 stiluri complet diferite de dans: dance show, latino show si oriental & belly dance.

 

 

 

10 Decembrie 2007 - Larisa Ciortan, tanara cu o voce extraordinara membru de excelenta IRSCA Gifted Education a ajuns in finala la Megastar (Prima TV).

 

 

 

 

 

Cine ar putea fi cei mai buni Ambasadori ai Romaniei, daca nu cei mai talentati dintre tinerii si copiii sai?

 

 

 

IRSCA Gifted Education doreste sa va prezinte 5 dintre noii sai membrii de excelenta- tinere talente in domeniilor lor de activitate - care ar putea duce renumele tarii noastre peste hotare.

 

 

 

 

 

Daca li s-ar oferi sansa!

 

 

 

Am dori sa amintim tuturor celor care le apreciaza munca, inainte de orice: acesti tineri au nevoie de sprijin... si nu e vorba numai de sprijin financiar, ci de mentoring, de un mediu adecvat de dezvoltare, de resurse ce depasesc un cadru obisnuit. Ei au nevoie de mai mult iar societatea, asa cum e firesc cu niste copii ai sai foarte ambitiosi, trebuie sa se scotoceasca si sa gaseasca printre resursele ei ce au nevoie si sa-i sustina.
Acesti tineri sunt inzestrati, cu o motivatie mai presus de munca lor de acum, cautand sa atinga teluri inalte, intotdeauna sa fie mai buni, intotdeauna cautand sensul adevarat al vietii.
Si cati tineri nu sunt ca ei? V-ati uitat atenti in preajma dvs.? Pot fi atat de apropiati de dvs. cu pasiunile lor, cu daruirea lor ... pot fi cunostintele, prietenii dvs.!

Iar noi suntem responsabili de ajutorul pe care il oferim sau indiferenta pe care le-o aratam, in momentele lor de crestere, de afirmare. Cine poate sti daca dvs. nu ajutati un viitor Brancusi sau Vuia? Daca vrei sa stii cum ii poti sprijini, inscrie-te pe listele noastre de discutie, scrie-ne sau ofera-le timpul tau.

 

sus

 

 

 

IRSCA Gifted Education are noi membri de excelenta

 

 

 

Stefan Lucut- designer de arta digitala, recunoscut la nivel mondial, doar 21 de ani - Una din dorintele sale este sa devina Ambsadorul Romaniei pentru arta digitala, un lucru care in opinia mea, este intru totul posibil, luand in calcul talentul sau...


"For me, graphic design in no more than expressing life as I feel it. "Free, colorful and in huge daily doses." " Freestyle.Color.Overdose."
http://www.supradotati.ro/stefan_lucut.php

 

 

Diana Gache – un talent remarcabil in desene anime-manga, de doar 15 ani!
„Mi-ar placea sa inspir generatiile viitoare intr-un mod pozitiv si sa vad oamenii zambind in urma mea, pentru ca un zâmbet poate muta muntii din loc mai mult decat violenta, asa cum se crede astazi." 
http://www.supradotati.ro/diana_gache.php

 

 

Ana Limban – un mare talent la vioara, atat de delicata si totodata, atat de puternica. Are 12 ani! „Daca Ana ar fi fost contemporana cu Bach, atunci Bach ar fi avut un mare prilej de bucurie, caci ar fi gasit alt om pe aceeasi frecventa cu el." Prof. Florian Colceag, Presedinte EDUGATE, Presedinte IRSCA Gifted Education
http://www.supradotati.ro/ana_limban.php

 

 

Adrian Radu Andrasi - un tanar avocat, proaspat absolvent, indragostit de scris. Noi credem ca este un tanar scriitor promitator..Isi doreste sa publice in tara si strainatate...
"Scriu pentru că iubesc să scriu. Cuvintele sunt magice iar aşezate în formula corectă dictată de Inspiraţie, pot oferi cititorilor evadarea din cotidian şi relaxarea într-un spaţiu pe care mintea şi sufletul îl vor îndrăgi şi în care vor reveni cu ardoare. Lumea aceasta fantastică şi clădită prin puterea Inspiraţiei va deveni pentru mulţi apa de izvor pe care sufletul lor o va căuta cu plăcere."
http://www.supradotati.ro/andrasi_adrian.php

Adrian Radu Andrasi

 

 

Larisa Ciortan – o voce extraordinara, pe care o puteti auzi online aici:
http://www.supradotati.ro/larisa.php


"Visul ei este sa mearga la festivaluri internationale sa reprezinte Romania pe scenele lumii. Acestei fapturi gingase cu o voce de aur ii doresc sa isi indeplineasca toate aceste vise.." Adina Tulbure, Director Cercetare Tehnologii Didactice Intuitive, IRSCA Gifted Education.

 

 

Alexandru Catana, Iasi – un tanar care a reusit niste performante foarte frumoase la matematica.
” Imi place matematica. Stiu ca talentul nu-i de ajuns, trebuie si multa munca. Si vointa, pentru a continua sa lucrezi, dincolo de esecuri. La un moment dat iti trebuie si sprijin: oameni speciali care sa iti arate drumul. Sper sa am norocul de a intalni astfel de mentori. Sper sa pot avea si coechipieri, tineri ca mine, daruiti. Sper…, si pana atunci, descopar lumea in camera mea, cu un creion in mana si o carte deschisa."

   

sus

 

 

 

Oferiti-le mijloace de afirmare,  sprijiniti-i! Sunt cei ce fac viitorul!

 

 

 

Iar daca doriti sa le faceti visele atat de omenesti mai aproape de realitate, si stiti ca va sta in putere, atunci va rugam sa observati un serviciu oferit gratuit ONG-urilor, de CENTRAS - un serviciu de donatii online securizat, realizat de GECAD ePayment si verificat de VISA & MasterCard SecureCod. Donatia va asigura protectia datelor si utilizarea RON, US$ sau Euro. Toate tipurile de card sunt acceptate - comisionul total fiind de 5% catre furnizorii de servicii.
 Aici poti pune butonul de donatii online (vezi ca e pe site la http://www.supradotati.ro/implica-te.php#a)
http://www.donatiionline.ro/?ong=54

Toate intrebarile dvs. legate de donatii isi gasesc raspunsul aici: http://www.donatiionline.ro , sectiunea Donatori.

 

 

 

 

 

Afla cum a reflectat media activitatea noastra in 2007

 

 

 

Echipa noastra s-a marit

 

 

 

Aprilie 2007- Adina Tulbure devine Director Cercetare Tehnologii Didactice Inovative. Ii multumim in mod deosebit pentru sustinerea Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta de la Constanta. Ajutorul sau a fost fundamental pentru reusita scolii de vara.

 

 

 

Iunie 2007  - Gabriel Nastasa devine Coordonator proiect Wikipedia Gifted. Succes, sa creasca Wiki datorita tie!

 

 

 

Iunie 2007-  Alexandru Chiuta devine consultantul nostru IT. Ii multumim calduros pentru sustinerea intregului an 2007, cu atitudinea extraordinara, cu mentoring de calitate si consultanta oferita cu pasiune si dedicatie. Anul 2007 a fost un an dificil ‘tehnologic’, cu foarte multe proiecte online - ii multumim pentru tot efortul de timp si resurse puse in slujba noastra.

 

 

 

August 2007 - Mariana Straut devine membra a Echipa Regionala fiind responsabila de Regiunea de VEST a tarii in calitate de Director Cercetare Gifted Education (si totodata Coordonator Programe de Finantare!)

 

 

 

August 2007 - Dorothea FLEISS ni se alatura in echipa de promovare internationala ca reprezentant relatii internationale Germania. Speram sa avem sustinere pentru realizarea de proiecte de promvare a tinerilor si in Germania! Scrieti-i Dorotheei pentru noi proiecte/idei. Studentii din Germania se pot gandi serios sa colaboreze pe parcursul studiilor si sa sustina activitati culturale romanesti.

 

 

 

August 2007- Catalin Vrinceanu este noul web admin – cu o sarcina foarte grea, intretinerea proiectelor online.

 

 

 

4 Sep 2007 – Capatina Mirela, ce se numara de o vreme buna printre Editorii nostri in Wikipedia in echipa lui Gabriel Nastasa! Felicitari!

 

 

 

27 Nov 2007 – Delia RAICU, devine Director publicatii online si Mihai STOICA,Fotograf Profesionist

 

sus

 

August 2007 - Drumul sufletului, Ioan Stoenica, jurnalist

Inca un an se termina, si ca la orice sfarsit de an, era timpul ca Vasilica sa puna in aplicare ritualul sau secret de analiza a propriei vieti din anul ce s-a scurs

Se aseza in fata unei oglinzi mari, pe jumatate dezbracat, si incepu sa analizeze...

“Din punct de vedere fizic... am evoluat.. Mersul la sala mi-a prins bine se pare, ia uite aici ce muschi am facut..Nu-i de mirare ca fetele ma admira... dar...pentru asta vreau sa fiu admirat? E bine pentru sanatatea mea ca fac sport, dar nu pentru fete ma duc la sala, ca nu sunt disperat sa ma placa toate fetele intr-un mod superficial...

Din punct de vedere al carierei... ceasul de la mana , bratara si lantul de la gat stau marturie ca munca si stresul au dat si ele rezultate.. Am avansat mult si pe acest plan... Dar ceasul mi-l poate fura cineva, pot pierde si lantul si bratara... la ce imi folosesc atunci?”

Vasilica se uita mai atent in oglinda pentru a mai surprinde si alte lucruri pozitive pe care anul ce trecea le-a adus in viata lui...

“Ia uite ce mai vad eu in oglinda... camera mea... mobilata si decorata dupa propriul meu gust...arata bine, sunt mandru de ea... dar oare culorile ei si mobila ma fac sa nu mai simt singuratate seara cand ma culc?

Si ia uite acolo, ditamai ecranul LCD, si laptopul ala pe care mi-l dorisem... Ma uit la televizor foarte rar, si laptopul...la el muncesc, ca sa ce? Sa imi iau un laptop si mai performant? Nu, laptopul e bun, macar mai scriu din cand in cand ceea ce simt...

Eeeei, dar ce vad pe noptiera, cheile de la masina? Da, cum era sa uit de cea mai mare realizare a mea din acest an… masina pe care o folosesc doar ca mijloc de transport si legat de care nu am nicio amintire deosebita...” spuse el analizand imaginea din oglinda...

Vasilica nu se simtea prea bine realizand cat de multe beneficii ii adusese acel an.. Isi puse camasa pe el, geaca, si se indrepta spre usa, cu gandul ca o plimbare il va linisti, si nu va mai simti atat de gol anul ce trecuse, in ciuda tuturor realizarilor....

Inchise usa si pleca...

In urma sa, oglinda ramase singura.. Camera era intunecata, dar o raza de lumina patrundea prin fereastra, cazand undeva pe jos, in spatele uneia dintre noptiere... Era o lumina puternica, ce permitea oglinzii sa reflecte… un album. O poza cu el si cu… persoana care candva fusese cea mai importanta pentru el...undeva pe un deal...la marginea unei prapastii...Si sub ea...

“Lumea in jur se poate schimba, ziduri vor cadea si lucruri se vor pierde... ziduri se vor ridica si lucruri se vor castiga… Un singur lucru ramane cu adevarat al tau, mereu.. Ai grija de el...”

Vantul intra nestingherit prin fereastra, lovind perdelele de perete, si sufla paginile albumului de fotografii… Rand pe rand in calea razei de lumina se oprea cate o poza… Prieteni care-i multumeau pentru ceva, familia care se bucura de prezenta lui… Copiii de la un centru de plasament multumindu-i pentru cadourile facute, alti copii razand de el pentru ca nu reusea sa se catere in copac, fara sa stie ca el se prefacea, pentru a-i face pe ei sa rada… Un om de pe strada, pe care candva il ajutase sa se ridice de pe jos, o batranica plangand de bucurie pentru haina primita de la el, colegul pe care il ajutase atunci cand era in criza cu proiectul, o fata plangand pe umarul lui durerea pierderii cuiva drag, o floare oferita cu un zambet, o fata care isi regasise sufletul datorita lui si alte persoane si sentimente pe care in oglinda nu le vazuse...

Un album al sufletului,..Un album al celor mai mari realizari… Si la finalul albumului, scris cu suflet candva...

“Pe noi nu ne vei pierde niciodata...Nici tu nu pierde drumul sufletului tau..”

Ioan Stoenica, 29 dec 2007

e-mail: ioan.romania@hotmail.com

My blog: http://360.yahoo.com/rise_of_the_orion
 

Vrei sa ne sustii in 2008? Nimic mai simplu!

IRSCA Gifted Education are nevoie de sprijin in 2008. Mai mult ca in cei de 3 ani de la infiintare, IRSCA are acum nevoie sa inceapa actiuni de anvergura (scoli de excelenta in toata tara pentru pregatirea si formarea retelei profesorilor de vocatie; proiectul gradinitei + after school; realizarea si dimeninarea curriculei; best practices; realizarea unor cercetari sociologice cu puternic impact mediatic, samd) care depind de capacitatea financiara pentru a le putea conduce la bun sfarsit. In 2007 am fost tot voluntari, si ne-am bucurat iar, si de rezultate si de satisfactii. Am muncit foarte mult. Anul 2008 insa este anul prefacerilor, un an de cumpana. Trebuie sa formam o echipa pentru a face fata unor provocari permanente. Sustinerea ta este cheia de bolta.

Modalitatile prin care ne puteti sustine sunt aceleasi, clasice, si ele va stau la dispozitie aici . Speram mai mult sprijin din partea unor contribuabili mai bine informati si dornici sa-si foloseasca dreptul de a utiliza 2% din impozit in sprijinul tinerei generatii talentate, cei ce pot sa intoarca 'investitia inmiit'.

Vedem ca tot mai multe corporatii aleg sa sprijine educatia tinerelor generatii in spiritul respectarii valorilor, a mediului ambiant si a principiilor - aceasta este cea mai mare investitie posibila in viitor, o investitie ce poate sustine implicarea si dezvoltarea companiei dvs. pe termen lung. Si compania dvs. poate alege sa directioneze legalsume reprezentand 0.03% din cifra de afaceri sau maxim 20% din impozitul pe profit catre o asociatie non-profit.

Dispozitiile legale va stau la indemana, decizia va apartine!

Invitam companiile sa faca parte din consortiul EDUGATE, pentru a sustine financiar, in parteneriat de tip 'social venture' proiectele noastre de educatie, cercetare, proiectare, incubatoare de afaceri si dezvoltare regionala, samd. Alaturi de noi se afla deja numeroase companii ce au inteles misiunea noastra de inalta valoare sociala.

Ne puteti scrie, ne puteti suna, suntem oricand in sprijinul dvs. si suntem bucurosi de orice ajutor/sfat/sugestie/sprijin pentru reusita Programului National Gifted Education. Multumim!

LA MULTI ANI ROMANIA!

 

 

 

 

 

reveniti la inceput

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost