Comunicat de presa - Partidul Conservator


Sprijin pentru tinerii cu potential intelectual deosebit

1 aprilie, 2006

Proiectul de lege al Partidului Conservator privind sprijinirea tinerilor supradotati din punct de vedere intelectual este un document necesar si are sprijinul societatii civile.
  Acesta este concluzia la care au ajuns reprezentantii societatii civile si cei ai spectrului politic in urma dezbaterilor care au avut loc azi la sediul UNESCO. Evenimentul a fost organizat de EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati.

  La dezbateri au participat doi dintre initiatorii proiectului, deputatii conservatori Bogdan Pascu si Eduard Hellvig, vicepresedintele Comisiei de Invatamant din Camera Deputatilor, reprezentanti ai Fundatiei MATCA, Lauder-Reut, Codecs, Foundation for leadership, Fundatia Pisc si Chance for life. Toti participantii au subliniat importanta legii si faptul ca un document care sa reglementeze strategii pentru sustinerea tinerilor talentati este asteptat de multa vreme. Este si motivul pentru care au pledat ca el sa fie sustinut in Parlament de toate formatiunile, indiferent de culoarea politica.
  "Tinerii care fac obiectul proiectului nostru de lege sunt diferiti, gratie capacitatii lor intelectuale si au nevoie de sustinere speciala in vederea dezvoltarii si punerii in valoare a aptitudinilor lor. Persoanele cu abilitati inalte pot schimba istoria si chiar o fac. Acestea sunt cele care fac diferenta intre o societate prospera si una aflata la pragul de subzistenta. Oferind o sansa acestor tineri oferim o sansa propriului viitor" a declarat unul dintre initiatorii proiectului de lege, deputatul conservator Bogdan Pascu.

  "In urma aprobarii acestei legi in Parlament, va urma un proces profund si larg de implementare a conceptelor, procedurilor si tehnicilor de transfer al cunostintelor si know-how-ului international care a condus la dezvoltare in alte parti ale lumii. Speram ca legea sa intruneasca voturile tuturor partidelor iar acest moment sa fie un punct de inflexiune si in evolutia Romaniei aflata in pragul integrarii europene", afirma Prof. Dr. Florian Colceag, presedintele EDUGATE.

  Proiectul de lege dezbatut astazi si depus de Partidul Conservator la Parlament prevede sansa unei educatii in conditii speciale pentru tinerii cu capacitate intelectuale deosebite. Astfel, acesta legifereaza infiintarea unui Centrul National de Instruire Diferentiata. Centrul va avea atributii in realizarea de programe scolare pilot pentru astfel de tineri, in pregatirea pedagogilor care sa lucreze cu acesti tineri, in pregatirea suportului informational pentru elevi selectati sa beneficieze de sprijin. Tinerii vor fi pregatiti diferentiat in centre specializate publice sau private, in cadrul unor scoli de vara, in tabere de instruire sau prin intermediul unor forme de invatamant la distanta.
 Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost